Patrull tabas hulgaliselt riigipiiri seaduse rikkujaid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigipiir..
Riigipiir.. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees.

Pärnu maakonnas Tallinna–Pärnu–Ikla maanteel on käesoleva aasta jaanuaris tabatud 40 riigipiiri seaduse rikkujat. Rikkumised olid seotud juhtumitega, kus Eestisse saabunud välisriigi kodanikel ei olnud esitada politsei- ja piirivalveameti patrullile kehtivat reisidokumenti.


Jaanuaris registreeritud 40 juhtumist oli kuuel juhul tegemist kolmanda riigi kodanikega ja 34 rikkujat pärinesid Euroopa Liidu liikmesriikidest, enamjaolt Lätist.  Kõigi seaduserikkujate suhtes alustati väärteomenetlust ja määrati rahatrahv kehtiva reisidokumendi puudumise eest 5–10 trahvühiku ulatuses ehk 300–600 krooni.



Sageli on seaduse rikkumise põhjuseks inimlik eksimus või unustamine. Ehkki Eesti liitus 21. detsembril 2007 Schengeni viisaruumiga, ei tähenda see, et välisriigis reisides võiks kehtiva reisidokumendi koju unustada.



Eestisse saabuval Euroopa Liidu, Euroopa majanduspiirkonna või Šveitsi Konföderatsiooni kodanikul peab kaasas olema kehtiv reisidokument või isikutunnistus, mille on välja andnud vastava piirkonna pädev asutus.



Politsei- ja piirivalveameti Pärnu kordoni juht Erki Timusk soovitab mugavaks reisimiseks kasutada ID-kaarti. Kellel seda veel ei ole, võib taotluse kaardi saamiseks politsei- ja piirivalveametisse esitada.



Samuti tuletab Timusk meelde, et juhilubaei ole reisidokument ja ainult juhiloaga piiriületusest soovitab ta hoiduda, sest see võib kaasa tuua rahatrahvi. Eesti piiril on riigipiiri seaduse rikkumise puhul võimalik isikut karistada rahatrahviga kuni 200 trahviühikut ehk kuni 12 000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles