Noorte vabaajakeskus näitas Toomas F. Arule ust

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas F. Aru.
Toomas F. Aru. Foto: Ants Liigus

Pärnu noorte vabaajakeskus lõpetas lepingu Toomas F. Aruga, põhjendades seda lepingutingimuste rikkumise ja keskuses tegutsevate noorte rahulolematusega Aru tegevuse osas.

 
Pärnu noorte vabaajakeskuse juhataja Annely Reile linnavalitsusele saadetud teates on lepingu ülesütlemise põhjuseks toodud selle rikkumine ja keskuses tegutseva 38 noore allkirjaga avaldus, milles palutakse lõpetada Toomas F. Aru tegevus Pärnu noorte vabaajakeskuses seoses usalduse puudumisega.

Vallandatud Aru asemel hakkab noortekeskuse asju otsustama loodav noorte juhatus. Vabaajakeskuse juhataja Annely Reile sõnul annab see noortele senisest suurema vabaduse otsustada, mida ja kuidas nad keskuses teha tahavad. "Muutume avatumaks," usub Reile.

Reile kinnitusel keskuse töös seoses võimupöördega pausi ei tule ja jätkub ka kontserttegevus. "Kontserte on nüüd vahepeal kindlasti vähem, aga need on mitmekülgsemad, sest kui enne otsustas üks inimene, mida teha, siis nüüd on neid rohkem," sõnas Reile. Lisades, et loodetavasti jätkatakse keskuses Aru eestvedamisel organiseeritud bändiproovegi, end pööratakse tähelepanu ka teistele vaja aja veetmise vormidele, mis ehk Aru juhtimise ajal unarusse jäänud on. 

Linnavalitsuse hinnangul on Pärnu Väikese Vabakooli Selts vabaajakeskuse haldajana tegutsenud pädevalt. “Et vabaajakeskus on loodud noorte jaoks, tuleb sealse tegevuse korraldamisel tugineda eelkõige noorte soovidele ja vajadustele,” seletas abilinnapea Jane Mets. “Vabaajakeskus on paik, kus peavad valitsema sõbralikud suhted, meeldiv koostöö ja vastastikune usaldus. Kui noored on kellegi vastu usalduse kaotanud, on keskuse haldaja ja linnavalitsuse kohus sellele reageerida.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles