Pereabikeskuses tehakse lumeskulptuure

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil lumeskulptuur Jõõpre kooli juures mõne aasta eest.
Pildil lumeskulptuur Jõõpre kooli juures mõne aasta eest. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pühapäevasel sõbrapäeval kell 12 toimub Kiige tänaval asuva pereabikeskuse õuel lõbus lumeskulptuuride ehitamine laste ja vabatahtlike seltsis.


MTÜ SEB Heategevusfondi tegevjuhi Triin Lumi teatel korraldab SEB Heategevusfond veebruaris teist korda ringreisi "Töötuba lumes", mille raames kerkivad fondi koostööpartneritest varjupaikade juures üle Eesti kaunid lumeskulptuurid.

Varjupaiga sisehoovis ootavad vormimist suured lumehunnikud. Lumeskulptuurid kerkivad laste enda tehtud kavandite järgi.

Töötoas osalevad pereabikeskuse, Tartu laste turvakodu, Tallinna laste turvakeskuse ja Tallinna lastekodu laste varjupaiga lapsed koos SEB Heategevusfondi toetuseks loodud klubi täiskasvanud vabatahtlikega. Lapsi juhendab vabakutseline kunstnik Henry Timusk, kelle käe all on valminud mitukümmend lume-, jää- ja tuleskulptuuri.

Fond kingib igale lumelinna ehitamisest osavõtvale lapsele soojad villased sokid.

Üritus on hea võimalus osa saada varjupaiga laste rõõmudest ja muredest ning asjaosalistelt kommentaare küsida.

MTÜ SEB Heategevusfond toetab juba neljandat aastat järjest Pärnus asuvat pereabikeskust ja Tartu laste turvakodu, 2010. aastal on toetussumma mõlemale varjupaigale 150 000 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles