Vallikääru ehituse aegu tekkisid Viikingisse praod

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spaahotelli Viiking tegevdirektor Kairi Lusik näitab uue ja vana majaosa ühendava koridori seina tekkinud pragu, mis jookseb läbi kolme korruse.
Spaahotelli Viiking tegevdirektor Kairi Lusik näitab uue ja vana majaosa ühendava koridori seina tekkinud pragu, mis jookseb läbi kolme korruse. Foto: Ants Liigus

Pärnu Viikingi spaa-hotelli vana ja uus osa on ehitatud eri vundamendi peale ja sellal kui Merko töömehed vallikraavi juures vibrohaamriga tegutsesid, võis majaosi ühendavas vahekäigus kõikumist tunda.


“Lausa ebameeldiv oli siis vahekoridoris käia. Nüüd jookseb seal läbi kolme korruse pragu,” nentis Viikingi juhatuse liige Toivo Ninnas.



“Vibratsioon oli nii hull, et kui me oma maja baaris istusime, siis lauad ja toolid värisesid,” kirjeldas Viikingi tegevdirektor Kairi Lusik. “Osal tekkis kõrvus tinistus ja südamepööritus, nii klientidel kui meie oma inimestel.”



Esimesi pragusid hoone seintes märgati 20. jaanuari paiku. See aeg sattus olema jaanuari kõige külmem ja sisse puhuv tuul muutis kohviku õhu jäiseks. Et natukegi olukorda leevendada, kaeti osa pragusid kleeplindiga, meenutas Lusik.



Kohe pärast pragude avastamist pöördus Viiking nii telefonitsi kui kirjalikult Pärnu linnavalitsuse majandusosakonna poole, kust nad omakorda Merko kui tööde teostajani suunati.



Merko esindaja käiski Viikingis olukorda uurimas. Kui Viikingi juhtkond pole pragude tekkimise süüdlase suhtes hetkekski kahelnud, siis Merko projektijuht Indrek Moorats kindlat kõneviisi ei kasuta. “Täna ei julgeks küll nii väita,” lausus ta Viikingi süüdistuse peale. “Seda peavad sõltumatud eksperdid ütlema.”



Moorats rääkis, et just sääraste süüdistuste vältimiseks külastasid nad enne tööde algust objekti vahetus naabruses asuvaid maju ja fikseerisid omanikega olukorra. “Nendes majades pole olukord muutunud,” kinnitas ta eile. “Kahjuks Viikingi hotellis, mis veidi eemal, ülevaatust ei tehtud ja seepärast peab sõltumatu ekspert ütlema, millal ja mispärast need praod võisid tekkida.”



Mooratsi sõnutsi on sõltumatu ekspert teinud ehitustööde vibratsiooni mõõdistused, mille käigus ei tuvastatud lubatust suuremat vibratsiooni.



Praegu on olukord Viikingis rahulikum. “Pärast meie tõstetud lärmi on Merko masinate võimsust maha võetud ja olukord pole enam hull,” rääkis Ninnas. “Aga meid hoiatati, et vibratsioon pole lõppenud, varsti algab külmunud maa kaevamine.”



Ninnas loeb igati loomulikuks, et Merko parandab tekkinud praod, ja suure pakettakna väljavahetamise arve peab ta õigeks samuti Merkole edastada.



Moorats nentis Viikingi pragude parandamise jutu peale: “Kui sõltumatu ekspertiis nii näitab, siis loomulikult.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles