“Suunaja” tõi kokku õppimishuvilised noored

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorte infomess "Suunaja" pakkus teabe kõrval huvitavat tegevust.
Noorte infomess "Suunaja" pakkus teabe kõrval huvitavat tegevust. Foto: Ants Liigus

Täna käis Pärnu kontserdimajast läbi tuhandeid noori, kes tundsid huvi Pärnu noorte infomessil “Suunaja” pakutud õppimis- ja töötamisvõimaluste vastu.


15 aasta juubelit pidanud messil osales üle 40 eksponendi, mille seas oli ülikoole, rakenduslikke kõrgkoole, kutsekoole, gümnaasiume ja noorteorganisatsioone.



Enamik eksponentidest püüdis huvilisi brošüüride, pastakate ja klaaskommide jagamisega, Kuressaare ametikool aga näiteks tõi kaasa paadimudeli, reklaamimaks oma Eestis ainulaadset paadiehituse eriala. Tartu tervishoiu kõrgkooli tudengid õpetasid soovijaid lahkesti kummist käelt verd võtma, Pärnumaa kutsehariduskeskus aga korraldas loterii, mille võitjad saavad võimaluse asuda kooli õppima konkursiväliselt.



“Eelmisel aastal oli meil samalaadne soovide loterii,” meenutas kutsehariduskeskuse karjäärikoordinaator Valdeko Gailit. “Seekord loosime välja igal erialal ühe õppekoha. Meie kooli on väga suur konkurss: eelmisel õppeaastal jäi ukse taha üle 400 kandideerija, aga loterii annab õppidasoovijale veel ühe võimaluse.”



Ülipopulaarsete kutseõppeasutuste kõrval püüdis tulevasi tudengeid mitu Eesti kõrgkooli.



Tallinna tehnikakõrgkooli esindus on kooli avalike suhete juhi Malle Jürvese sõnutsi Pärnu “Suunajal” käinud igal aastal. “Käime päris palju messidel end tutvustamas, sest silmast silma rääkimine on alati efektiivne,” tõdes Jürves. “Rakenduskõrgkoolide seas on väga populaarne projekt “Teadlik valik”, mille raames tudengid külastavad Eesti õppeasutusi ja esitlevad neis oma kooli. TTK riiklik koolitustellimus sai sügisel täidetud ja mitmel erialal, nagu transport ja logistika, rakendusarhitektuur ja ehitus, oli konkurss päris suur. Palju tahtjaid oli ka mehaanikateaduskonda, mis tähendab, et suur propageerimistöö on vilja kandnud ja inseneriharidus taas hinnas.”



Palju huvilisi jagus ruumi, kus Euroopa Noored, YFU ja Europassi Keskus reklaamisid välismaal õppimist või vabatahtlikuna enese proovile panekut.



“Meie saadame õpilasi kaheksasse Euroopa ülikooli,” seletas Dream Foundationi vabatahtlik Rutt Vardja. “Huvi on päris suur, meil on praegu Eestis täidetud ligi 400 avaldust. Taanis, Norras ja Hollandis on pakkuda tasuta õppekohti.”



Eesti töötukassa spetsialistid jagasid teavet töökohtade, töövahenduse ja toetuste kohta. “Meilt käivad nõu küsimas nii 15aastased kui pensionieas inimesed,” rääkis  töötukassa karjäärinõustaja Silvi Paara.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles