Raba ujula remont käib haldajal üle jõu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raba ujula basseini seinu ja servi katvad vanad plaadid on oma aja juba ammu ära elanud.
Raba ujula basseini seinu ja servi katvad vanad plaadid on oma aja juba ammu ära elanud. Foto: Ants Liigus

Pärast Koidula kooli ujula sulgemist mullu jaanuaris on Raba ujulast saanud nii Pärnu spordikooli kui linna ja maakonna koolide õpilastele ainus koht, kus veesporti harrastada.


Varavalgest hilisõhtuni avatud ujula kohale on aga kerkimas ohupilved, sest mitukümmend aastat tagasi valminud spordibaas vajab hädasti remonti.



“Esmajärjekorras oleks tarvis ventilatsioonisüsteemi uuendada ja basseini seinu ning külgi katvad plaadid välja vahetada,” ütles Raba ujulat haldava sõudeklubi Pärnu tegevjuht Arvo Loorits. “Vanad, nõukogude ajal valmistatud plaadid on teravate servadega ja kipuvad murenema. Basseini põhjas on paljudelt plaatidelt glasuur ammu maha kulunud.”



Looritsa sõnade kohaselt on viimase aastaga juhtunud sedagi, et lapsed on hullamishoos jalga kriimustanud. “Oleme neid manitsenud ettevaatlikkusele ja sildid seinal teavitavad ujujaid, kuidas basseini minna ja sealt välja tulla,” rääkis ta.



“Oleme käepäraste vahenditega teravaid servi ümardanud, kuid kindlasti oleks vaja vesi basseinist välja lasta, et katkisi plaate asendada, kuid meil ei piisa selleks raha. 600 kantmeetri vee taassoojendamine maksab 50 000 krooni. Viimati lasime vee basseinist välja 2008. aasta suvel,” lisas Loorits.



Küsimusele, missugune tulevik ootab Raba ujulat, kostis Loorits: “Remont nõuab vähemalt poolteist miljonit krooni. Praegu töötame kerge kahjumiga ja karta on, et peame 31. mail uksed hoopis kinni panema, kui me ei saa linnalt ujulale uut tellimust. Aprilli lõpuks peaks meie saatus selguma.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles