Pühapäeval saab veel kampaania käigus lõhkeainet loovutada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil granaat. Foto on illustratiivne
Pildil granaat. Foto on illustratiivne Foto: Põhja-Eesti päästekeskus

Homme jõuab lõpule jõuametite kampaania, mille kestel saavad inimesed teatada nende valduses või neile teada olevast lõhkematerjalist.


Päästeamet, kaitsepolitsei ja prokuratuur alustasid 1. märtsist kampaaniat "Teata lõhkematerjalist!", mis kestab 14. märtsini. Kampaania eesmärk on anda inimestele võimalus karistust kartmata vabaneda lõhkematerjalidest.



Kampaania esimese nädala jooksul teatasid inimesed lõhkematerjalist 19 korral, loovutades 800 grammi lõhkeainet, 15 detonaatorit, neli signaalraketti, kaks mürsku, ühe sütiku, õppelahingumoona ning 470 padrunit.



Pärnumaal tuli kampaania esimesel nädalal kaks väljakutset.



Päästeamet kutsub inimesi, kelle valduses on lõhkematerjale või informatsiooni mujal asuva lõhkematerjali kohta, sellest teatama telefonil 112. Mingil juhul ei tohi lõhkematerjali ise transportima hakata.



Möödunud aastal said demineerijad kampaania raames kokku 30 väljakutset, inimestelt saadi kätte lõhkeainet, detonaatoreid, detoneerivat nööri, lõhkepakette, pürotehnilisi laenguid ning napalmi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles