Kergu kooli lapsed lugesid mudilasi magama

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktoriini võitnud võistkond.
Viktoriini võitnud võistkond. Foto: Eve Kägu ja Tiina Madisson

Kergu lasteaed-algkool tähistas suure raamatunädalaga nii emakeelepäeva kui lugemisaastat, koolilapsed lugesid muude tegemiste kõrval kogu nädala lasteaiamudilastele unejutte.


Kergu lasteaia-algkooli juhataja ja emakeeleõpetaja Anne Kivika ütlust mööda jätkus aktiivset tegevust igaks nädalapäevaks.

Nii oli esmaspäevast koridori seinal eesti lastekirjanike portreede näitus, kuhu õpilastel tuli nende kirjanike raamatute-juttude pealkirju juurde kirjutada. Teisipäeval tõi aga igaüks kodust kaasa esitletud autorite juturaamatuid, millest kujunes muljetavaldav raamatunäitus.

“Igas lõunatunnis käis keegi 5.-6. klassi õpilastest lasteaias unejuttu ette lugemas ja loomulikult oli parim see, kes mudilased magama uinutas,” kirjeldas Kivikas.

Kolmapäeval toimus ilukirjakonkurss, kus kõigil 1.-6. klassi õpilastel tuli näidata oma kalligraafiaoskusi Kristjan Jaak Petersoni tutvustava tekstilõigu ja teadmistest-tarkusest pajatavate vanasõnade kirjutamisel. Kõik 18 tööd seati uudistamiseks seinale.

Neljapäeval oli emakeeleviktoriini tund, kus kogu koolipere segavõistkondadena nuputas ja oma teadmisi proovile pani.

“Reede hommik näis lausa naljakas, sest enamikku lasteaia ja kooliperest ei tundnud lihtsalt ära – kooli olid tulnud maskeeritud raamatutegelased,” jagas Kivikas muljeid. Pärast tunde leidis aset kirjanduslik karneval meelelahutuste ja mängudega, mida juhtisid Tipp ja Täpp.

“Päev lõppes üllatusega – kohtusime meilt Kergust pärit päris oma kirjaniku Leini Jürisaarega, kes on meie endine õpetaja, aga elab-töötab nüüd pealinnas,” rääkis Kivikas.

Jürisaar tutvustas kooliperele oma uut värvilõhnalist raamatut „Kadunud sajandite jälgedes”, mis on tegelikult üks tore otsimismäng Tallinna vanalinnas. “Vahva oli süüvida raamatu loomise saladustesse,” ütles Kivikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles