Prokurör nõudis Viisitamme karistamist

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simmo saar ja Mart Viisitamm kohtupingis.
Simmo saar ja Mart Viisitamm kohtupingis. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Lääne ringkonnaprokurör Elle Keeman nõudis altkäemaksu võtmises kahtlustatava Pärnu endise linnapea Mart Viisitamme karistamist kaheaastase vangistusega kolmeaastase katseajaga, niisama suurt karistust soovib prokurör altkäemaksu andmises süüdistatavale Tänavapuhastuse ASi juhatajale Vello Kingile.


Peale tingimisi vangistuse tahab Keeman Viisitamme karistada usalduse kuritarvitamise ja ametitegevuses teatavaks saanud saladuse hoidmise kohustuse rikkumise eest rahalise karistusega 350 päevamäära ulatuses. Viisitamme päevapalgaks oli linnapeana 877 krooni, seega peaks ta maksma 306 950 krooni.



Usalduse kuritarvitamises ja saladuse hoidmise kohustuse rikkumises kahtlustatavat endist abilinnapead Simmo Saart tahaks prokurör karistada 250 päevapalga suuruse rahalise karistusega. See tähendaks Saarele 205 500 krooni maksmist.



“Sellist raha mul pole, parem istun juba arestipäevi,” ütles Saar. Ühe arestipäevaga saab hüvitada 600 krooni, mis tähendaks Viisitammele 511 ja Saarele 342 arestipäeva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles