Tralli lasteaed pidas jänkupühi

, õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tralli lasteaia jänkupüha.
Tralli lasteaia jänkupüha. Foto: Erakogu

Pärnu lasteaed Trall tähistas kevadpühi nalja ja naeruga.


Hommikul kogunesid Tralli pere lapsed saali ja jäid huviga ootama, mida põnevat juhtuma hakkab. Ei pidanudki kaua ootama, kui ringi hakkasid liikuma kaks kaunist ja vallatut pühadejänkut, kes vahvate mängude ja põnevate lugude kaudu lastele pühadekombeid tutvustasid.



Veidi aja pärast astus saali uhke ja kevadiselt värvikirev kukk, tema kannul kaagutav kanakari, kes pühademune munema hakkasid. Lapsed said teada, kuidas munapühade ajal juhtub selline ime, et kanad hakkavad valgete munade asemel hoopis värvilisi mune munema ja pisikesed jänkulapsed korjavad need munad kibekiiresti oma korvikestesse, et need kirevad ja säravad pühademunad lasteni toimetada.



Jänkud lubasid ise mune värvida ja soovitasid seda teha lastelgi, sest munade värvimine on üks igati loominguline ja põnev ning lusti pakkuv tegevus, mille iga perekond peaks pühade ajal oma päevakavasse võtma.



Peo ajal mängiti põnevaid mänge. Näiteks said lapsed teada, et munadega saab peale värvimise mängida. Mängu nimi on “Munade veeretamine”. Jänkud ja kukeke moodustasid rühmadevahelised võiskonnad ja mööda papist renni võiski hakata võidu peale mune veeretama. Võitjaks sai see rühm, kelle munad kõige kaugemale veeresid.



Teine põnev mäng oli värviliste tibusulgede puhumisvõistlus. Lapsed paigutati kõhuli saali põrandale, mõlema võistkonna vahel oli eraldav joon ja põrandal suled. Võitjaks sai see rühm, kes suutis suled oma poole pealt teisele poole joont puhuda. Lastel oli lusti ja rõõmu küllaga.



Peo lõpus pani aga silmad särama ja südamed põksuma pühadejänkude üllatus. Tundus, et lihavõttepühade kanad munevad nende pühade ajal päris ehtsaid üllatusmune. Iga laps sai endale üllatusmuna ja oh seda silmasära, mida nüüd näha ja tunda võis.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles