Täiskasvanute gümnaasium võõrustas kolleege

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu täiskasvanute gümnaasium asub Pärnus Noorteväljak 2 majas.
Pärnu täiskasvanute gümnaasium asub Pärnus Noorteväljak 2 majas. Foto: Urmas Luik

Pärnu täiskasvanute gümnaasiumis (PTG) peeti Eesti täiskasvanute gümnaasiumide õpetajate ühenduse koostööseminari „Õppetöö korraldus ja nõustamine PTG kogemuse näitel”, kus osalesid kolleegid üle Eesti.


Pärnu täiskasvanute gümnaasiumi direktor Karin Kurvits tutvustas koolimaja, perioodiõppe korraldust ja õpilaste motiveerimise süsteemi.



PTG ajalooõpetaja Elle Seimani ütlust mööda tekitasid elevust lastetuba ja Pärnu õpetajate loodud stipendiumifond oma kooli parimatele õppijatele, mida rahastab personal oma palgast ja lisa tuleb jõulunädala heategevusmüügist.



Kooli hindamissüsteemist andis 1. aprillil toimunud koostööseminaril ülevaate õppejuht Airi Broberg. Töökavade ja õpilastele koostatud töölehtede koostamise põhimõtteid selgitas vanemõpetaja Elle Seiman. Õpikeskkonda VIKO, kus kõik töökavad ja töölehed on õpilastele igas maailma nurgas kättesaadavad, tutvustas arvutiõpetaja Signe Trauman. Nõustamise korraldusest andis ülevaate sotsiaalpedagoog Andra Mere. Pärnu täiskasvanute gümnaasiumi õpetajate metoodikakoja tegemisi valgustas vanemõpetaja Enela Kase.



Seimani sõnade järgi esitati esinejatele palju küsimusi ja kuuldu üle arutleti elavalt. “Külaliste väitel said nad seminaril häid ideid, mida oma koolile kohandada,” ütles ta.



“Tänapäeval saab iga õpetaja palju lugeda, internetist uurida ja ennast ise koolitada, seetõttu on järjest olulisemaks muutunud nii õpetajalt õpetajale koolitused ja kogemuste vahetamine kui teoreetilised loengud,” selgitas Seiman, miks täiskasvanute gümnaasiumide õpetajad kaks korda aastas kohtuvad.



Täiskasvanute gümnaasiumide õpetajate ühendus loodi 2008. aastal Tartus eesmärgiga ühistegevuse kaudu senisest enam propageerida täiskasvanuharidust, koos arutada Eesti täiskasvanute koolide hetkeolukorda, tulevikuväljavaateid ja koostöövõimalusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles