Juunis avatakse Pärnu Vallikäärus sepikoda

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sepikoda Pärnu Vallikäärus.
Sepikoda Pärnu Vallikäärus. Foto: Henn Soodla

Pärnu linn üürib Õhtu 1 asuva ajaloolise sepikoja viieks aastaks Gunnar Varesele, kes kavatseb selle avada hiljemalt 15. juuniks.



Hoone, kus sepatööd tutvustatakse ja sepiseid müüakse, hakkab 1. maist kuni 30. septembrini lahti olema iga päev 11-18. Muul ajal on sepikoda avatud neljapäevast pühapäevani 11-18.



Pärnu linnavalitsus korraldas 80,7 ruutmeetri suuruse sepikoja kasutusse andmiseks eelläbirääkimistega pakkumise. “Huvilisi oli viis, pakkumise tegi kaks inimest. Mõlemad on sepatööd kaua teinud. Et pakkumine lähtus hinnast, oli Vares parem,” rääkis abilinnapea Romek Kosenkranius.



Linnavalitsus seadis sepikoja üürimäära alghinnaks 2000 krooni kuus. Vares pakkus üürimääraks kahel esimesel aastal 2000 ja edaspidi 3000 krooni kuus.



“Tal oli isegi juba sisekujundus ja teenindajate keskaegne riietus ette valmistatud,” tutvustas Kosenkranius Varese kavatsusi.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles