Prügimägi keset linna: 300 odekolonnipudelit kuus

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isetekkinud prügimägi Suur-Sepa tänaval veetorni juures.
Isetekkinud prügimägi Suur-Sepa tänaval veetorni juures. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnus Suur-Sepa tänaval Vana turu kõrval asuv veetorni ja alajaama vaheline maa-ala on kujunenud omamoodi prügimäeks, kus iga kuu tuleb kokku korjata mitusada tühja odekolonnipudelit.


Täna Eesti Energiale kuuluva alajaama ümbrust koristanud osaühingu Micromat juhataja Kristjan Ott ütles, et Pärnu linnavalitsuse hoonest vaid kiviviske kaugusel asuva alajaama ümbrus on tõeliselt probleemne koht, kus iga kuu kogutakse kokku ja veetakse ära 200-300 tühja odekolonnipudelit.

Oti sõnutsi katsuvad tema firma mehed kohal silma peal hoida ja on odekolonnimanustajaid alajaama ümbrusest minemagi peletanud, kuid asotsiaalse eluviisiga külaliste jaoks on see kui hane selga vesi, sest keelajate lahkudes on nad armastatud kohas tagasi.

Ott märkis, et vahel on kutsumata külalised alajaama veetorni poolse seina alla magama pugenud. Tema sõnutsi ei pruugi see kõige ohutum olla, sest alajaamast maa sisse minevate kaablite pudutamisel võib asi kurvalt lõppeda.

Pärnu linnavalitsuse majandusosakonna juhataja Mait Talvoja sõnutsi on probleem linnavalitsusele tuttav. „Krundi heakorra eest peab vastutama selle omanik,“ ütles ta.

Talvoja jutu järgi on asotsiaalide kogunemiskohad viimase kümne aasta jooksul samad. „Inimesed ei muutu,“ tõdes ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles