Pidutsejad risustavad Pärnus Rannaparki

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannahoone juures käib kibekiire pargi uueksehitamise töö.
Rannahoone juures käib kibekiire pargi uueksehitamise töö. Foto: Ants Liigus

Nagu tavaks, jalutab aprilli edenedes järjest enam inimesi Pärnu randa, paraku võib teekonnal mõnusa energialaengu asemel saada prügišoki.


Lume alt sulanud Rannapark mattus nädala algul prügisse, mille sees krimpsu kuivanud lehevaip ja koerakaka kõige vähem silma riivasid.



Nimelt jagub, hoolimata rohketest prügikastidest, jalutajaile puhkamiseks napilt pinke, mille ümbrus ei upuks alkoholipudelitesse, mahla- ega sigaretipakkidesse, isegi odekolonnipudeleid leidus ühe käe sõrmedest enam.



Sajad õlletopsid


Karjuvalt hull olukord valitses kuursaali ümbruses, kus kange alkoholi pudelite kõrvale oli poetatud ilmselt sadu A.Le Coqi kirjadega plastist õlletopse ning suitsukonisid ja -pakke. Isegi Raimond Valgre jalge ette männikeste vahele oli keegi viinapudeli pistnud.



Mudaravila kõrval parklas haaras silm korraga nelja alkoholipudelit, üheksat mahlapakki ja lõputul hulgal tühje sigaretipakke. Nüüdseks on aktsiaseltsi ISS töömehed jõudumööda koti- ja ämbritäite kaupa sealt rämpsu ära viinud.



Kui võhik imestab, mis imevägi küll külmal ajal inimesi õlletopsiga õue ajab, siis pidutsejate laga koristama sunnitud töömees teab: “Sees ju suitsetada ei tohi, minnakse õue, aga ega siis alkoholita suitsu teha saa.” Ja pärast rändabki kõik jalge ette maha.



Pärnu linnavalitsuse majandusosakonna juhataja Mait Talvoja tõdes, et kuursaal peab koristama oma kitsast maa-ala ja rohkemaks neid sundida ei saa. Nii tulebki mõni meeter hoonest eemal õlletopse ja muud piduliste laga koristada linnal maksumaksjate kulul.



Olgu öeldud, et tunniajase jalutuskäigu ajal ei jäänud silma ainsatki pudelit, mille eest taaraautomaat raha annaks. “Kui me hommikul objektile tuleme, siis üks tuntud mees oma suure seljakotiga juba läheb siit,” muigas koristusfirma töömees.



Kõige hullem prügimägi asub otse Rannahotelli kõrval Kuuse tänava ääres Pärnu rannaala infostendi kõrval. Keegi on sinna poetanud paar olmeprügikotti, mille linnud-loomad lõhki rebinud ja sisu mõnekümne meetri raadiuses laiali kandnud. Kui aga kord promenaadile jõutud, siis see on üsna puhas ning kasitud paistab liivaalagi.



Ehitustööd aia taga


Rannapargis jalutada ihkajad peavad valmis olema oma tavapärast teekonda pisut muutma, kuna pargi ümberehitustööde tõttu on aiad ette seatud alale, mis ulatub mudaravilast promenaadi alguseni. Tuleva nädala algul ümbritsetakse aiaga Supeluse ja Lehe tänava vahele jääv pargiosa, rääkis töid tegeva aktsiaseltsi YIT objektijuht Hannes Kosk.



Vaatamata ehitusala piiravatele aedadele, kipuvad inimesed ehitustandrile. “Sissetungijateks on just need, kes harjunud iga päev rannas jalutamas käima,” tõdes Kosk. “Ega me varastamist karda, kardame, et keegi jääb mõne masina vahele või kukub auku.”



Küll võib ümber aia jalutada ja piiludes uuest põnevast pargist aimu saada. Juba on paigas osa teeradu, samuti laste mänguväljaku atraktsioonide seninägematu kujuga alused. Ehkki pargi renoveerimistööde lõpptähtaeg on juunis, võetakse aiad järgemööda maha seal, kus töö valmis, et huvilised uuendatud parki jalutama pääseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles