Veenuse bastioni sepikoda ärkas elule

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sepad Matis Lendok (vasakul), Jaan Kukk ja Gunnar Vares tagusid eile Pärnu Vallikäärus ajaloolises sepikojas koostöörõngast.
Sepad Matis Lendok (vasakul), Jaan Kukk ja Gunnar Vares tagusid eile Pärnu Vallikäärus ajaloolises sepikojas koostöörõngast. Foto: Ants Liigus

Eile tagusid sepad Matis Lendok, Jaan Kukk ja Gunnar Vares Pärnu Vallikäärus Õhtu 1 ajaloolises sepikojas pidulikus meeleolus koostöörõngast, et märkida majas vilka tegevuse alustamist.


Pidulikuks muutis sündmuse see, et sepp Gunnar Vares ja Pärnu linnavalitsuse majandusosakonna juhataja Mait Talvoja allkirjastasid rendilepingu, millega Pärnu linn üürib ajaloolise sepikoja välja viieks aastaks.



Õhtu 1 asuv ligi 80ruutmeetrine maja on ehitatud aastal 1769 ning veel aasta tagasi ööbisid seal kodutud.



Hoone on nüüd seest renoveeritud ja seda on lausa lust vaadata: majas paiknevad sepikoda, ajalootuba ning pood.



Pärnakast sepp ja Vana-Vigala tehnika- ja teeninduskooli sepa eriala kutseõpetaja Gunnar Vares ütles, et sepikoja avamispidu, kuhu on oodatud linnarahvaski, toimub enne hansapäevi, kui olemas mööbel ning kohal sepised, mida müüa.



Varese arvates aitab korralik sepikoda parandada Pärnu imagot, sest linnas saab nüüd iga soovija sepatööd õppida.



Veenuse bastioni sepikoda on pärast avamispidu lahti iga päev 11-18.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles