Pärnu linn ei pruugi Esplanaadi 10 protsessist sentigi maksmata pääseda

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esplanaadi 10 hoone.
Esplanaadi 10 hoone. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kinnistu muinsuskaitsealal paiknemist ostja eest varjanud Pärnu linn peab tõenäoliselt osa müügihinnast tagastama, iseasi, kas kinnistu ostnud OÜ Herderil õnnestub majanduslanguse ajal väärtust kaotanud vara linnale tagasi sokutada.


Täna jätkus Pärnu maakohtus hagiavalduse arutamine, milles Herder soovib kinnistu ostmisest taganeda ja hüvitist tekitatud kahju eest.

2006. aasta 17. novembril kirjutas Pärnu linnavalitsust esindanud majandusosakonna juhataja Olav Avarsalu notar Marje Jürioja juures alla Esplanaadi 10 müügilepingule, milles linnavalitsus kinnitas, et kinnistu suhtes ei kehti muinsuskaitsealaseid piiranguid.

Tegelikult asus Esplanaadi 10 muinsuskaitsealal. Kuna muinsuskaitseamet ei lubanud 35 miljoni krooni eest kinnistu ostnud Herderil senise viiekorruselise hoone asemel kaheksakorruselist ehitada, pöördus Herder kohtusse põhjendusega, et tema eest on varjatud olulist piirangut, ning soovib 49,2 miljonit.

Loe pikemalt homse Pärnu Postimehe paberväljaandest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles