Spaaturistid loovad Pärnule õhusilla Rootsiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu ja Stockholmi vahet sõidab korra nädalas 33kohaline lennuk Saab 340.
Pärnu ja Stockholmi vahet sõidab korra nädalas 33kohaline lennuk Saab 340. Foto: Ants Liigus

Homsest taastub Pärnu ja Rootsi pealinna Stockholmi vaheline lennuühendus, lennud toimuvad korra nädalas.


Pärnu-Stockholmi liinil sõidab nagu mullu Estonian Air 33kohalise Saab 340ga. Lennud toimuvad laupäeviti 24. aprillist 19. juunini ja 7. augustist 2. oktoobrini.



Lennud koostöös spaadega


Stockholmi Arlanda lennuväljalt stardib lennuk graafiku järgi kell 10.40 ja jõuab Pärnu 12.45. Pärnust Rootsi algavad lennud kell 13.10 ja sihtpunktis ollakse 13.20.



Odavaim pilet Pärnust Stockholmi maksab homseks, 24. aprilliks Estonian Airi kodulehe andmetel 774 krooni. Vastassuunas sõites küsitakse samal päeval pileti eest 887 krooni.



Estonian Airi PR-direktori Ilona Eskelineni sõnutsi toimuvad Pärnu ja Stockholmi vahelised lennud tänavugi koostöös suvepealinna spaadega ja on mõeldud eeskätt rootslastest spaaturistidele.



Juuni lõpust augusti alguseni tehakse lennupaus pikaajalise statistika põhjal, mille kohaselt rootslased sel ajal Eestit massiliselt ei külasta, selgitas Eskelinen.



Tervise ja Tervise Paradiisi juhatuse esimehe Jaan Ratniku andmeil on see osa lennukist, mille täitumuse eest vastutab spaaettevõte, avalennule peaaegu välja müüdud.



Kui eelmisel kahel aastal toetas Stockholmi-Pärnu lennuliini Tervise kõrval konverentsihotell Strand, siis tänavu on Tervis Estonian Airi ainus partner. Ratniku kinnitusel loobus Strand seetõttu, et pelgalt hotellimajutust on välisturistile keerulisem müüa kui spaapaketti.



Küsimusele, kas Stockholmi-Pärnu õhuliin on end eelmistel perioodidel õigustanud, vastas Ratnik, et liini tasuvust saab mõõta 10-15 aasta kaupa, mitte paari hooaja põhjal. Lisades, et rootslastele on Pärnu turismisihtkohana endiselt vähe tuntud ja kulub aega, enne kui sellel suunal tehtud turundus vilja kandma hakkab.



Lennukite täitumuseks loodab Estonian Air saavutada 70 protsenti, avaldas Eskelinen.



Eskelinen ütles, et enne Islandi vulkaanituha tekitatud kriisi näitasid kõik märgid, et lennutransport hakkab pärast majanduslangusest tingitud tagasiminekut uuesti kosuma. “Tuhakriisist toibumine võtab ilmselt aastaid ja läheb aega, enne kui inimestel taastub usk lennugraafikute stabiilsusesse,” oletas Eskelinen.



Lennuliinil kolmas aasta


Mullu lendas Estonian Airiga Pärnu ja Stockholmi vahel maist augustini 980 reisijat: mais 300, juunis 251, juulis 240 ning augustis 189. Hooaja kokkuvõttes oli lennukite täitumuse protsent 57.



2008. aasta suvel sõitis kord nädalas Pärnu ja Stockolmi vahet Rootsi firma Skyways.



Pärnu lennujaamast saab lennata veel Soome maakonnakeskustesse, kuhu kevadel ja sügisel teeb reisibüroo Matkavekka tellimusel lende Soome lennufirma Finncom.



Kohalikel liinidel on Pärnul lennuühendus Kihnu ja Ruhnuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles