Paikuse põhikool edendas tervist

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
4.b klassi valmistatud tervislik toit.
4.b klassi valmistatud tervislik toit. Foto: Erakogu

Nädala jooksul olid kõik päevad täidetud tervisele pühendatud üritustega, kooli õpilasesindus pani koolirahva igal hommikul võimlas hommikuvõimlemist tegema, teavitas lastekaitsespetsialist Nele Tamm.


Õpilased lõid kaasa Paikuse valla korraldatud Jüriöö jooksul, algklassidele korraldas aga Jüriöö jooksu õpilasesindus. Matkal “Looduse kilomeeter” läbis 346 õpilast ja õpetajat kokku 2113 kilomeetrit.



“Väga hästi tulid õpilased kaasa ka mõttega koostada liikumiskava esemega ja enamik 1.-5. klassidest osales vahva kavaga,” tunnustas Tamm.



Traditsiooniliselt kord veerandis toimuv mõtteralli oli pühendatud tervise teemale.



Tamme sõnade järgi kujunes populaarseks tervisliku toidu esitlus. Iga klass pidi esitlema tervislikku toitu, hinnati esitlust, retsepti kujundust, originaalsust ja valiti õpetajate lemmik.



Tervisenädala jätkuna oli sel aastal Paikuse põhikooli õpilaskonverents pühendatud terviseteemale. Konverentsiettekandeid juhendas üheksa õpetajat. Õpilased esitasid 15 ettekannet, mille teemad puudutasid tervislikke eluviise, uimasteid, sporti, vaimset tervist, e-aineid, elektriga seonduvat ja toitumist.



Seitsmendatele ja kaheksandatele klassidele esines praktilise loenguga psühholoog Pille Kadak, kes õpetas koolistressiga toime tulema.



Tervisenädalasse mahtus veel 1.-2. klassi laste lampjalgsuse testimine. Kooli töötajaid ootab aga ees tervistav jalutuskäik.



Paikuse põhikool kuulub tervist edendavate koolide hulka. Moodustatud on tervisenõukogu, mille liikmeteks on kooli meditsiinitöötaja, lastekaitsespetsialist, õpetajate, lapsevanemate ja õpilasesinduse esindaja. Nõukogu eesmärk on luua tervist soodustav koolikeskkond.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles