Mängu lõpetas kostüümipidu

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Endla teatrisse kogunes eile kostüümipeole paarsada algklassilast kõikjalt Pärnu linnast ja maakonnast, seljas muinasjututegelaste rõivad.


See pidu lõpetas 2.-4. klassi õpilastele tänavu korraldatud "Kreutzwaldi-mängu". See on üks Gulliveri ehk Jaak Kännu ja Endla teatri mõttemängudest, mille sisuks lühikese näitemängu esitamine, viktoriin, töölehe täitmine ja muinasjuturistsõna lahendamine.

Sammassaali kogunenud õpilased mängisid ühismänge ja -tantse.

Seejärel autasustati tänavusi võitjaid: esikoha saavutas Vanalinna põhikooli 3.-4. klasside võistkond, teiseks tuli Rääma põhikooli 4.b klassi võistkond ning kolmandat-neljandat kohta jagasid Jõõpre põhikooli 4. klassi võistkond ja Vanalinna põhikooli huviring Lugemispesa.

Suures saalis esitas Pärnu ühisgümnaasiumi 2.a ja 3.a klassi trupp oma lühinäitemängu „Lopi ja Lapi". Näidendi „Udumäe kuningas" kandsid kahe peale ette Rääma 4.b näitetrupp ja Jõõpre trupp. Lõpetuseks lauldi ühislaulu.

Gulliver ja Endla teater korraldasid mõttemänge üheksandat hooaega. Tegu on kolme mänguga: "Kreutzwaldi-mäng" oli mõeldud 2.-4. klassidele, toimus veebruaris-aprillis ja oli pühendatud lugemisaastale ning Friedrich Reinhold Kreutzwaldi "Eesti rahva ennemuistsete juttude" esmatrüki 150. aastapäevale.

Gulliveri teatrikunstimäng 10.-12. klassidele kestis jaanuaris-märtsis ning Gulliveri teatrimäng 5.-9. klassidele jäi mullu oktoobrisse-detsembrisse.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles