Pärnus asuv tootmishoone kandideerib aasta betoonehitise tiitlile

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Metaprindi tootmishoone Pärnus Betooni tänaval.
AS Metaprindi tootmishoone Pärnus Betooni tänaval. Foto: Urmas Luik

Eesti betooniühingu ja Eesti ehitusmaterjalide tootjate liidu korraldatavale konkursile „Aasta betoonehitis 2013“ esitati 10 nominenti, teiste seas Pärnus asuv Metaprindi toomishoone.

 AS Metaprindi Pärnusse Betooni tänavale kerkinud uus aerosoolpudelite tehas torkab juba kaugelt silma, eristudes oma süsimusta-hallimustrilise fassaadi ja oranžide kirjadega ülejäänud tööstusmaastikust.

Moodne, metallitöötlemisettevõttele ebatüüpiline stiil jätkub betoonhoone interjööriski.

„Vähemalt uute, väljapaistvate betoonehitiste koha pealt võib öelda, et Eesti ei ole väga Tallinna poole kaldu,” ütles Eesti betooniühingu juhatuse esimees Vaido Leosk. „Meie tänavune võistlus paistab silma esitatud ehitiste tõeliselt laia geograafiaga,” lisas Leosk.

2013. aasta betoonehitise tiitlile kandideerivad veel ABB tootmis- ja büroohoone Rae vallas Harjumaal,  Tallinnas Kentmanni 4 asuv büroohoone, Jumalaema “Kiirestikuulja” ikooni õigeusu kirik Tallinnas Lasnamäel, Jõhvi viadukt, KVÜÕA Lahingukooli õppehoone Võrus, Sillamäe sadama kaid nr 12–15, Tartu ülikooli füüsika instituut Tartus, Viljandi gümnaasium ja Ülemiste liiklussõlme rekonstrueerimistööd Tallinnas.

Konkursi eesmärk on leida ja esile tõsta ehitisi, mille nägusus ning efektiivne ja ökonoomne teostus demonstreerivad betooni kui kodumaise materjali eeliseid ja võimalusi.

Võidab objekt või menetlus, kus oluline panus on olnud Eestis registreeritud ettevõtjate tööl ja Eestist tarnitud betoonmaterjalidel. Võidutöö valimisel arvestatakse objekti projekteerimise ja ehitamise professionaalsust ning nõudlikkusastet, kvaliteeti ja innovaatilisust.

Peaauhind kuulub võiduidee autorile. Äramärkimist leiavad võitnud objekti tellija, projekteerija, ehitaja, betooni ja raketiste tarnija.

Võistluse žürii alustab tööd jaanuaris. Võitja kuulutatakse välja betoonipäeval 2014. aasta märtsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles