Tammsaare lasteaed pidas kümnendat perepäeva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Tammsaare lasteaia perepäev.
Pärnu Tammsaare lasteaia perepäev. Foto: Erakogu

Pärnu Tammsaare lasteaial on igal kevadel traditsioon pidada õppeaastat lõpetav perepäev “Minnid, Mannid, Jukud, Tõnnid, hüppavad kõik rõõmu väel”, et minna suvele vastu positiivse meeleolu ja heade tunnetega.

Selle aasta perepäev oli aga eriline, sest kandis juubelihõngulist numbrit 10.

Perepäeva peojuhtideks olid Lotte ja Jänku Juta, Leevikese rühma õpetajad Heleri Hirtentreu ja Juta Kasemets, kes lõbustasid külalisi ning uurisid laste teadmisi.

Ürituse korraldamisest võttis osa kogu lasteaiapere koostöös lapsevanematega. Üheskoos kaunistati lasteaia õueala ja moodustati käsitöönurgad, kus lastel oli võimalik koos vanematega kätt proovida viltimises, keraamikas, klaasimaalis ja tõmmata õnneloosi. Näomaalingute abil sai muuta oma välimust. Soovijad said tutvuda päästeautoga ning Aide autokool koos politsei ja Lõvi Leoga demonstreerisid kokkupõrke stimulaatorit.

Lasteaia avaral õuealal jätkus ruumi sportmängudeks. Näiteks läbiti kinniseotud silmadega põnevusrada, lennutati iselendavaid palle, puhuti köiest patsi kokku ja lahti, mängiti liikumismänge langevarjuga. Rain Põldme jalgpallitrenni poisid näitasid õpitud oskusi, mida iga soovija võis järele proovida.

Tantsu- ja mängutuurid võtsid üles lõbus Jänku Juta ja agar oravapoiss Pärdu – õpetaja Tiina Raudsepp Orava rühmast. Perepäeva tegemisi jälgis tark ja väärikas kotkas ehk muusikaõpetaja Piret Mathisen.

Politsei valvsa pilgu all toimus rongkäik Tammsaare lasteaeda ümbritsevatel tänavatel, milles osales peaaegu 300 inimest. Marsisammu aitasid hoida noorte muusikute puhkpilliorkester Rein Vendla juhatusel. Rongkäigult tagasi jõudes toimus lasteaia õuel piknik, kus maitsti lapsevanemate küpsetatud hõrgutisi.

Ka ilmataat oli peole kutsutud. Kuuma kevadpäeva lõpetasid kärgatused ja praksatused ning kui taevaluugid olid valla pääsenud, said lapsed soojas paduvihmas tantsida ja trallida.  

Lõpp hea kõik hea. Jääb veel tänada korraldajaid ja toredast traditsioonist osavõtjaid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles