Pärnusse teel olnud kalalaev sõitis madalikule

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormine meri. Foto on illustreeriv.
Tormine meri. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna öösel sõitis Muhu saare kirdeküljel madalikule kalalaev, mis praeguseks on lahti tõmmatud ja sadamasse toimetamisel.

Öösel kell 1.15 sõitis kalalaev Muhu saare kirdeküljel madalikule. Kuressaare merevalvekeskus oli eelnevalt tuvastanud, et laeva kurss oli suunaga madalikule. Õnnetuse ärahoidmiseks üritati laevaga korduvalt kontakti luua, kuid tulemusteta. Asjaolude väljaselgitamiseks suunati piirkonda piirivalvelaev 112 ja Kuressaare kordoni rannikupatrull.

Kell 2 öösel õnnestus merevalvekeskusel saavutada kalalaevaga kontakt ja saadi laevakaptenilt kinnitus madalikule sõitmise kohta. Kalalaeva pardal oli kolm inimest ja nende elud ohus ei olnud.

Laeval leket polnud ja alus oli stabiilne. Laevameeskonna kontrollimisel tuvastati ühel liikmel joove.

Täna pärastlõunal kella 16 paiku tõmbas puksiir aluse madalikult lahti ja see toimetati Kuivastu sadamasse. Kalalaev oli olnud teel Dirhami sadamast Pärnusse.

Õnnetuse asjaolud on selgitamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles