Rootslased kinkisid Pärnu lastele lustipargi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Pühapäevast reedeni viibivad Pärnus Oskarshamni gümnaasiumi noored koos juhendajatega, et Rootsis valmistatud detailidest Shalomi lastemaja hoovile püsti panna karusselli ja ronimisatraktsiooniga väike lustipark.


Pärnu Shalomi lastemaja juhataja Kristi Ollino sõnutsi jätkub mullune projekt, mille raames kerkisid Oskarshamni sõprade toel lastemaja õue esimesed atraktsioonid. Tänavu täiendatakse neid kahe metallist lasteauto, neljakohalise kiik-karusselli, liumäega ronimiskeskuse ja tagahoovi paigaldatava grillahjuga.

Ehkki eile õhtupoolikul olid lastemaja hoovil keevitus- ja monteerimistööd veel täies hoos, ei seganud see keskuses aega veetvaid lapsi uute lustimisvahenditega tutvumast. Nii juhtus, et sõpruslinna külalised pidid elevil mudilased vahepeal karussellilt maha manitsema, et viimaseid detaile paika panna.

Oskarshamni gümnaasiumi õpetaja ja Oskarshamni Shalomi juhatuse liikme Ulf Ljuggreni kinnitusel on tegu “kõik võidavad” projektiga, sest Rootsi noormehed said kuue nädala jooksul koolis atraktsioone kokku pannes väärt töökogemuse ja Pärnu vähekindlustatud perede lapsed võimaluse senisest rohkem Shalomi hoovis lustida. Vähem väärtuslik pole teadmine, et kellelgi on tehtud tööst siiralt hea meel. Projekt läks Oskarshamnile maksma 160 000 Rootsi krooni.

Õhtul külastasid lastemaja kasvandikud ja Oskarshamni noored koos Tervise Paradiisi veekeskust, sest ehkki pärnakatele asub see lähedal, ei käi vähekindlustatud perede lapsed Ollino sõnutsi just tihti tasulistes ajaveetmiskohtades.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles