Suuri kartulipõlde jääb vähemaks

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muu Eestiga võrreldes pole Pärnumaal suuri kartulikasvatajaid ja kartulialune pindala kahaneb.
Muu Eestiga võrreldes pole Pärnumaal suuri kartulikasvatajaid ja kartulialune pindala kahaneb. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui oma pere tarbeks kartuli kasvatajate hulk on tänavu teinud säärase hüppe, et seemnekartulit otsisid inimesed kohati lausa tikutulega, siis Pärnumaa suurtootjad panevad kartuli alla üha vähem maad. Mitu senist tuntud kartulikasvatajat on tegutsemise lõpetanud, ülejäänud plaanivad vähem mugulaid mulda pista.


Muu Eestiga võrreldes pole Pärnumaal suuri kartulikasvatajaid ja kartulialune pindala pigem kahaneb, tõdes põllumajandusameti Pärnu keskuse juhataja Guido Selberg.

Paikuse valla Väljaotsa talu peremees Aivar Ild ütles eile, et praeguseks on neil maha pandud umbes pool kartuliseemnest, kokku on kavas tänavu kartuleid kasvatada 30 hektaril. “Seda on varasemate aastatega võrreldes mõnevõrra vähem,” sõnas Ild. “Mis teha, kui suure koguse turustamine muutub üha keerulisemaks ja kartuli hind on paarkümmend aastat enam-vähem samal tasemel püsinud.”

Saagi turustamine ongi kartulikasvatuse juures kõige keerulisemaks muutunud, kinnitas Papsaares kahel hektaril kartuleid maha panna plaaniv füüsilisest isikust ettevõtja Ants Talts.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles