Sügisel alustav uus põhikool leidis konkursil nime

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linna munitsipaalkoolide ümberkorraldamisel saab praeguses ühisgümnaasiumis sügisel tegutsema hakkav põhikool nimeks Pärnu Mai Kool.
Pärnu linna munitsipaalkoolide ümberkorraldamisel saab praeguses ühisgümnaasiumis sügisel tegutsema hakkav põhikool nimeks Pärnu Mai Kool. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu linna munitsipaalkoolide ümberkorraldamisega seoses saab Mai tänav 3 aadressil tegutsema hakkav põhikool alates sügisel algavast õppeaastast nimeks Pärnu Mai Kool.

Selle aasta alguses kuulutas linnavalitsus loodavale põhikoolile nime leidmiseks välja konkursi. Kahe nädala jooksul laekus linnavalitsusse 24 nimeettepanekut, millest mitu kattus.

Komisjon valis esitatud nimede hulgast välja kaks: Pärnu linnakool ja Pärnu Mai kool.

Esimene nimi on tuletatud ajaloolisest Pärnu Staatsschule nimest ja teine nimi viitab kooli asukohale, piirkonnale. Võrdlusena võib kõvale tuua teisteski linnaosades tegutsevad koolid, mis on saanud nime just piirkonna järgi – Rääma põhikool, Ülejõe gümnaasium, Raeküla kool.

Kaks nimevarianti anti mõtlemiseks ja otsustamiseks Koidula gümnaasiumi ja Pärnu ühisgümnaasiumi 7.–8. klasside õpilastele ning kolme kooli õpetajatele, kes jätkavad tööd Mai 3 koolis. Valituks osutus Pärnu Mai Kool.

Kool alustab uuest õppeaastast tegevust Pärnu ühisgümnaasiumi praeguses hoones.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles