Murumütsiga majas avanes seenenäitus

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnahariduskeskuses avatud seenenäitust uudistati usinasti juba avapäeval.
Keskkonnahariduskeskuses avatud seenenäitust uudistati usinasti juba avapäeval. Foto: Urmas Luik

Pärnumaa keskkonnahariduskeskuses avati eile traditsiooniline seenenäitus, kus on välja pandud Pärnu loodus- ja tehnikamaja õpetajate korjatud seened. Samuti saab vaadata Eesti loodusmuuseumi seeni tutvustavat fotonäitust.

Loodus- ja tehnikamaja õpetaja Liis Tammann rääkis, et näitusele pandud seened korjati üleeile kolmest metsast: Häädemeeste kandist, Seljametsa karjääri juurest ja Potsepalt. Õpetajatel oli seente leidmisel abiks keskkonnaameti keskkonnahariduse spetsialist Merike Palginõmm.

Tammanni jutu järgi on metsas praegu palju riisikaid ja neid tasub korjama minna. Kasepuravikkegi olevat ohtralt. Kärbseseeni, vöödikuid ja liudikud esineb sel aastal kesiselt.

Seenenäituse korraldajad valisid isekeskis tänavuseks aasta seeneks uhke lõvikollast värvi kuldmampli, mille suurim ekslempar tervitab näitusekülastajaid keskkonnahariduskeskuse välisukse juures õues.

Kuigi kuldmamplit on Eestis tarvitatud toiduks, nimetavad seeneteadlased seda seent tinglikult söödavaks ja see võib põhjustada mürgistusi isegi kupatatult.

Põnev oli seenenäitusel lauake kirjaga „Palju toredaid seeni“, kuhu olid pandud väljanäitusele need eksemplarid, mida ei suudetud määrata. Eraldi nurgas sai uurida metsast leitud puuseeni.

Filmiruumis on pisematel seenehuvilisel võimalik vaadata seeni ja marju tutvustavat filmi „Jussiga looduses“.

Seenenäitus on avatud laupäevani. Homme õhtul on väljapaneku juures valmis konsulteerima ja külastajate toodud seeni määrama õpetaja Liivi Sommer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles