Kommentaar: 50 on tööotsijale suurepärane vanus

, Eesti töötukassa Pärnumaa osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerli Mets.
Gerli Mets. Foto: Urmas Luik

Pärnumaal on töötutest 26 protsenti üle 50 aasta vanad. Haridustasemelt on neist 44 protsenti üldkesk-, 13 protsenti keskeri-, 19 protsenti kutse-, kümme protsenti põhi-, kaks protsenti kõrg- ja viis bakalaureuse haridusega ja kolm protsenti magistrid või doktorid.

Kõrgharidusega inimesi otsib tööd vähe: kui nad on hea hariduse ja töökogemusega, on nad kusagil juba paigas. Kui mõni tööta jääbki, on nad keskmisest aktiivsemad ning julgevad end rohkem pakkuda. Vanemaealistel on tihti probleem motivatsiooniga, nad peavad end vanaks ja arvavad, et keegi neid ei taha.

Samal ajal pole me Pärnumaal vanuse pärast töötajate diskrimineerimist kohanud, nooremaid eelistatakse vaid teatud spetsiifikaga töökohtadel. Pigem on raskem tööd leida noortel: kui tööandjal on valida 18- ja 50aastase vahel, eelistab ta kogemustega vanemat inimest.

Ümber õppida vanemad inimesed tavaliselt eriti ei soovi, neil on oma töökogemus olemas. Aga nad osalevad aktiivselt meie tööotsingu töötubades, kus õpetatakse tööd otsima, CVd koostama.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles