Elwo kavatseb uutesse valdkondadesse laieneda

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Sooaru.
Mati Sooaru. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu KEKi elektritööde jaoskonnast kogu Baltikumis tegutsevaks ettevõtteks kasvanud AS Elwo suurendas kahe miljoni krooni võrra aktsiakapitali ja kavatseb tegevusvaldkonda laiendada.

Suunatud emissiooni kaudu said Elwo suuraktsionärideks firma tegevjuht Märt Viileberg ja nõukogu esimehe Mati Sooaru poeg Mait Sooaru. "Märt Viileberg investeerib uutest aktsiatest üle poole. See näitab, et ettevõtte juhtkond usub Elwo tulevikku," ütles Mati Sooaru.

Varem oli Elwo aktsiakapitali suurus kaks miljonit krooni. Krediidiinfo järgi oli Mati Sooarul 801 400 krooni eest aktsiaid, väiksemad osalused kuulusid Kaido Matiisenile, Mati Umalile, Karlo Tammele, Elmet Tammessonile ja Vello Vaimannile.

Mati Sooaru sõnutsi tingis aktsiakapitali laienemise kauaaegne miinusega töötamine ja vajadus laieneda. "Selle piruka otsast on juba poolteist aastat söödud, mida varem oleme teeninud," lausus ta. Läinud aasta kahjum oli firmal Eestis 5,5 miljonit krooni.

Osa lisakapitalist läheb igapäevasesse käibesse, kuid teine osa investeeritakse tulevikku. Küsimusele, millistesse uutesse valdkondadesse kavatseb Elwo laieneda, vastas Sooaru, et ta jätaks selle praegu ütlemata.

"Enne ei saa öelda, kui asi tehtud," rääkis Sooaru. "Ega me elektrivaldkonnast ära lähe, samal ajal on ettevõttes mitmesugust inseneripotentsiaali."

Pärnakad teavad Elwot ettevõttena, mis alates 1992. aastast on hooldanud linna tänavavalgustust. Praegune leping kehtib aastani 2014. "Pärnu tänavavalgustuse hooldamine annab meile stabiilsuse," ütles Sooaru.

1991. aastal Pärnus loodud elektritööde ettevõte annab tööd ligemale 100 spetsialistile. Mullu oli ettevõtte käive 73 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles