Esplanaadi 10 kinnistu omanik on pankrotis

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esplanaadi 10 hoone.
Esplanaadi 10 hoone. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Harju maakohus kuulutas välja Pärnus Esplanaadi 10 kinnistu omaniku Furtado Kapital OÜ pankroti, vahendas Äripäev.

Furtado Kapital OÜ pankrotihalduriks nimetati advokaadibüroo Kraavi & Partnerid vandeadvokaadi vanemabi Kristo Teder ja võlausaldajate esimene üldkoosolek toimub 11. aprillil.

Selle aasta jaanuarist on Esplanaadi 10 kinnistule seatud keelumärge kinnisasja käsutamise keelu kohta hüpoteegist tulenevate nõuete täitmisel kohtutäitur Priit Petteri ja Rolan Investment OÜ kasuks. Hüpoteegi suuruseks on 1,15 miljonit eurot ja laenuandmisega tegeleva Rolan Investmenti omanikud on Venemaa kodanikud Sergey Kolesnikov ja Tatiana Filippova.

Kinnisvaraärimehe Robert Hermani firma Herder soetas Esplanaadi 10 asuva kinnistu 2006. aastal; mullu oktoobris sai kinnistu omanikuks Furtado Kapital, mis oli varem seotud ka Ivi Schwarziga, kes omakorda on olnud seotud Märt Vooglaiu firmaga; alates tänavu jaanuarist on Furtado Kapitali omanik Simba Invest ehk Maria Mägi Advokaadibüroo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles