Ida-Viru ametnikud tulid Pärnusse eesti keelt õppima

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla Vanakooli keskus.
Raeküla Vanakooli keskus. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnus parandab ja arendab oma eesti keele oskust paarkümmend Ida-Virumaalt pärit ametnikku - õpetajaid, politseinikke, meedikuid ja päästetöötajaid.

Kolmenädalasse õppekavva mahub lisaks keeletundidele igapäevast tööd oma erialal, linnaekskursioone ja kultuuriüritusi. Keeleruumi paremaks sisseelamiseks on idavirulased majutatud Pärnu peredesse, vahendas ERR.ee teleuudiseid.

Raeküla Vanakooli keskust igapäevaselt inspekteeriv kass Direktorgi teab, et eesti keel pole lihtsate killast. Sellest nädalast tervitab ta trepil Ida-Virumaalt pärit ametnikke, kes tahaksid valdavalt venekeelses kodukandis ka eesti keelt osata.

"Ma räägin võõrkeeli, aga minu jaoks on eesti keel kõige raskem. Minu koolis on eestlased, aga meil kõigil on alati kiire ja ma tean, et mul on väga vähe võimalusi eesti keeles suhelda," põhjendas kursustel osalemist Narvast pärit prantsuse keele õpetaja Diana Šanina.

Ida prefektuuri politseiametnik Sergei Jakolev tunnistas, et vajab keelepraktikat. "Narvas räägivad inimesed palju vene keeles. Kui pidevalt räägin kolleegiga või tavalise kodanikuga, siis ei ole raske."

Integratsiooni sihtasutus Meie Inimesed on eesti keele omandamisele suunatud tööjõuvahendusega tegelenud varemgi, Pärnu Raeküla Vana kooli keskus osaleb selles esmakordselt.

Sama projekti raames on eesti ametnikel võimalus minna sarnasele lähetusele Ida-Virumaale, et seal eesti keelt propageerida ning miks ka mitte oma vene keele oskust parandada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles