Pärnumaal algab vahipataljoni õppus Pääsuke

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õppusel Pääsuke osaleb kokku ligi 300 kaitseväelast. Foto on illustratiivne.
Õppusel Pääsuke osaleb kokku ligi 300 kaitseväelast. Foto on illustratiivne. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pühapäeval algab Pärnumaal  Audru ja Tõstamaa vallas vahipataljoni õppus Pääsuke, mis on viimane ettevalmistav harjutus enne kaitseväe suurõppust Kevadtorm.

Õppuse eesmärk on hinnata jalaväekompaniid erinevates lahinguliikides: rünnaku ning kaitse- ja viivituslahingus. Õppusel osalevatel kaitseväelastel on kaasas teenistusrelvad, harjutuste käigus kasutatakse mitatsioonivahendeid, et muuta tegevus realistlikumaks ning imiteerida laskmist ja plahvatusi.

Kõik lahingutegevust imiteerivad tegevused toimuvad vahekohtunike ja hindajate jälgimisel, et tegevus oleks ohutu nii osalejatele kui ka elanikele. Õppusel lahingumoonaga laskmisi ei toimu.

Kaitseväe sõidukitest koosnev kolonn liigub Tallinnast Pärnumaale pühapäeva, 13. aprilli pärastlõunal. Õppuse alalt koduväeossa suunduvad kaitseväelased neljapäeva, 17. aprilli pärastlõunal. Kaitseväe kolonni saadavad ja selle sujuva liikumise tagavad sõjaväepolitseinikud, Vahipataljoni sõjaväepolitseikompanii ajateenijad tagavad kolonni liikumise Tallinnas.

Kaheksandat korda korraldataval Pääsukese õppusel osaleb kokku ligi 300 kaitseväelast ja 35 ühikut lahingutehnikat. Peale vahipataljoni võtavad õppusest osa veel kaitseliitlased, Põhja kaitseringkonna, mereväebaasi, suurtükiväepataljoni ja Viru jalaväepataljoni kaitseväelased.

Vahipataljon on spetsialiseerunud jalaväe- ja sõjaväepolitsei üksuste väljaõpetamisele. Samuti täidab vahipataljon kaitseväelisi esindusfunktsioone, tagab presidendi kantselei auvahtkonna ja paneb välja aukompanii riiklikeks ja kaitseväelisteks tseremooniateks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles