Pärnumaal lõppes Vahipataljoni õppus Pääsuke

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahipataljoni ajateenijad.
Vahipataljoni ajateenijad. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Täna pärastlõunal lõppes Pärnumaal vahipataljoni õppus Pääsuke, kus pataljoni ajateenijad said viimase lihvi enne Kevadtormi.

Vahipataljoni ülema major Kaido Sirmani sõnul näitas õppus, et pataljoni väljaõpetatud allüksused on mais algavaks õppuseks Kevadtorm valmis. "Õppusel said üksused häid kogemusi, mida näitas selgelt nii üksuste ülemate kui ka allüksuste vaheline koostöö, mis paranes silmanähtavalt iga päevaga," ütles major Sirman.

Viis päeva kestnud õppuse käigus hinnati jalaväekompanii tegutsemist rünnakul ning kaitse- ja viivituslahingus ning kontrolliti ja harjutati sõjaväepolitsei rühma tegevust.

Kaheksandat korda korraldatud õppusel Pääsuke osales kokku 350 kaitseväelast ja 35 ühikut lahingutehnikat. Peale vahipataljoni võtsid õppusest osa veel Põhja kaitseringkonna, mereväebaasi, Viru jalaväepataljoni ja kaitseväe ühendatud õppeasutuste kaitseväelased ning õppust toetas õhuväe helikopter.

Kaitseväe sõidukitest koosnev kolonn alustab Pärnumaalt Tallinna liikumist täna pärastlõunal. Kaitseväe kolonni saadavad ja selle sujuva liikumise tagavad sõjaväepolitseinikud, vahipataljoni sõjaväepolitseikompanii ajateenijad tagavad kolonni liikumise Tallinnas.

Tänavune õppus Kevadtorm toimub 5.–23. maini Lõuna-Eestis ja on läbi aastate suurim õppus, kus osaleb kokku ligemale 6000 kaitseväelast Eestist ja liitlasriikidest. Peale kaitseväelaste osaleb Kevadtormil üle tuhande reservväelase ja kaitseliitlase.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles