Statistikaamet värbab loendajaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumajandusloendusel uuritakse põllumajanduslikke majapidamisi, kus on vähemalt hektar kasutatavat maad või kus põllumajandussaadusi toodetakse põhiliselt müügiks.
Põllumajandusloendusel uuritakse põllumajanduslikke majapidamisi, kus on vähemalt hektar kasutatavat maad või kus põllumajandussaadusi toodetakse põhiliselt müügiks. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Sügisel toimub taasiseseisvunud Eestis teine põllumajandusloendus, mille tarvis statistikaamet värbab 21. juunini loendajaid.

Statistikaameti põllumajandusloenduse projektijuhi Eve Valdvee sõnutsi kestab loendus 1. septembrist 15. novembrini ja kaasatud on 150 loendajat.

Põhiosa loendusandmetest koguneb elektroonselt ja hõlmab ligi 30 000 majapidamist.

Uuritakse põllumajanduslikke majapidamisi, kus on vähemalt hektar kasutatavat maad või kus põllumajandussaadusi toodetakse põhiliselt müügiks. Kasutatava põllumajandusmaa hulka loetakse seegi maa, kus põllumajandussaadusi ei toodeta, kuid mida hoitakse heas korras ja mille eest saadakse pindalatoetusi.

Põllumajandusloendus toimub Eestis kuuendat korda, neid on korraldatud aastatel 1919, 1925, 1929, 1939 ja 2001. aastal. (PP)
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles