Surnud kalade mälestuseks valmis paadimaal

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Eile algas Pärnu linnamaalijate sümpoosion, mille raames kunstikooli õuel valmib kaks paadimaali ja hulk tahvelmaale, teemaks linnakeskkond kunstniku pilgu läbi.

Eile viimistlesid Mall Nukke (vasakul) ja Regina-Mareta Soonsein oma paadimaali, mis on pühendatud Pärnu Vallikääru ümberehituse käigus hukkunud kaladele.

"Mind šokeeris uudis 25 tonni kalade hävimisest väga, tõeline massimõrv," meenutas Nukke. "Välismaal oleksid sellise asja peale ammu rohelised oma laevadega kohal olnud. Kalaskelett ja vana paat, mida enam ei kasutata, sobivad minu meelest hästi ideega kokku."

Nukke sai oma maaliks inspiratsiooni pisikesest eelajaloolise kala skeleti pildist ajakirjast National Geographic. Paadid on pärit jahtklubist ning mõeldud edaspidi kasutamiseks augustis toimuvate Pärnu bluusipäevade reklaamobjektidena.

Sümpoosionil osalevad kunstnikud Mall Nukke, Regina-Mareta Soonsein, Nosje, Aim-Aimee, Üllar Kallau, Andrus Joonas, Aivar Kurvits, Annika Tuisk ja Margit Rodi.

Homme avatakse kunstikooli õuegaleriis (Kerese 3) valminud töödest näitus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles