Põrgupõhja retkele startis 35 võistkonda

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju võistkond "Põrgupõhja retkel 2008".
Harju võistkond "Põrgupõhja retkel 2008". Foto: Ants Liigus

Täna hommikul Pärnu-Jaagupist startinud sõjalis-sportlikule Põrgupõhja retkele asus rajale 35 võistkonda, kes peavad kolme päevaga läbima ligi 80 kilomeetrit.

Rapla- ja Pärnumaa metsade ja soode vahel toimuva retkega meenutatakse metsavendade võitlust okupantide vastu ja antakse noortele oskusi partisanisõja pidamiseks.

Kontrollpunktides antavate ülesannete hulgas on laskmine, ravimtaimede tundmine, luureülesanne ja takistusribade ületamine. Retkel lavastatakse rongirööv, millega meenutatakse 5. septembril 1951 Viluvere ja Kõnnu jaama vahel toimunud raharongi peatamist ning palgaraha konfiskeerimist.

Põrgupõhja retke eestvedaja Toomas Tõnissoni teatel on selle aasta retkel palju rõhku pandud meeskonnatööle ja teadmiste kontrollile.

Põrgupõhjaks kutsuti suurima metsavendade vastupanuorganisatsiooni – Relvastatud Võitluse Liidu Vigala vallas asuvat staabipunkrit, mille punaväed hävitasid vana-aastaõhtul 1947.

Põrgupõhja retke korraldavad tänavu Kaitseliidu Rapla ja Pärnumaa malevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles