Pärnu siseturvalisuse ühishoone ehitus algab järgmisel aastal

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus Tammsaare tänava ääres asuva endise sõjaväelinnaku territooriumile kerkib uus politsei ja pääste ühismaja.
Pärnus Tammsaare tänava ääres asuva endise sõjaväelinnaku territooriumile kerkib uus politsei ja pääste ühismaja. Foto: Ants Liigus

Siseminister Hanno Pevkur külastas oma reedese Pärnumaa visiidi käigus ka planeeritava siseturvalisuse ühishoone asukohta ja kinnitas, et hoone ehitus algab järgmisel aastal.

Uutesse hoonetesse Tammsaare pst 61 ja Tammsaare pst 70 kinnistutel kolivad politsei- ja piirivalveameti, päästeameti, häirekeskuse, kaitsepolitseiameti ning siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskuse (SMIT) Lääne piirkonna regionaalsed üksused. Samuti asub sinna sotsiaalkindlustusameti haldusalasse kuuluv ohvriabi, teatas siseministeeriumi pressinõunik.

„Neljapäeval arutas lähiaastate kinnisvara investeeringuid valitsuskabinet ja kuna järgmise aasta ehitusplaanides muudatusi ei tehtud, saan kinnitada, et Pärnu siseturvalisuse ühishoone ehitus algab järgmisel aastal. Tänu ühishoonele saame pakkuda Pärnumaa elanikele ja külalistele oluliselt paremat teenust ning politseinikele, päästjatele, päästekorraldajatele, IT-asutuse ja ohvriabi töötajatele väga hea ja nüüdisaegse töökeskkonna,“ kommenteeris siseminister Hanno Pevkur ühishoone ehitamist.

Riigi Kinnisvara AS korraldas ühishoone projekteerimishanke, millele laekus tähtajaks kuus pakkumist. Järgmise sammuna vaadatakse pakkumised üle ja kinnitatakse tulemused. Projekteerimislepingu sõlmimine on planeeritud augustisse ja ehitustööde algus 2015. aastasse.

Esimese politseinike ja päästjate ühise hoone avas siseministeerium 2003. aastal Tapal, seejärel 2008. aastal Iisakus ja 2010. aastal Rakveres. 2012. aastal valmis politsei, pääste, häirekeskuse ja kaitsepolitsei ühishoone Jõhvis ning kohtu- ja politseihoone Jõgeval. Politsei ja pääste ühishooned avati 2012. aastal Kuressaares ning 2013. aastal Narvas. Käesoleva aasta juunis sai nurgakivi Võrru ehitatav politsei ja pääste ühishoone ning juulis algasid ühishoone ehitustööd Häädemeestel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles