Pesus taevast langenud naised püstitasid rekordid

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Antti Kopliste

Teisipäeval püstitasid Eesti naislangevarjurid Pärnu lennuväljal kaks rekordit, kui esimese katsega õnnestus kaheksast naisest koosnev Eesti naiste kujundhüppe rekord ja paar tundi hiljem püstitati BonBon Lingerie pesus hüpates Eesti pesuhüppe rekord.

Mõlemas rekordis osalenud Eesti langevarjuklubi langevarjur Annika Arras oli eelkõige rõõmus selle üle, et Eesti naiste kujundhüppe rekord esimesel katsel tehtud sai.

„Kõige tähtsam on sportlik saavutus, pesus hüpe oli juba Eesti rekordi humoorikas tähistamine,“ rääkis Arras. „Et pesus lendamine on keeruline, saime plaanitud seitsme naise asemel kujundisse viis.“

Naiste kujundhüppe kehtiv maailmarekord tehti 2009. aastal USAs Californias ja selles osales 181 naislangevarjurit. Maailmarekordis osalenud eestlane Vaike Õiglane osales mõlemas tänases Eesti naiste rekordiski.

Rekordihüpetes osalesid Eesti langevarjuklubi langevarjurid Annika Arras (110 hüpet), Kristiina Kasemets (1400 hüpet), Eveli Loorits (420 hüpet), Kristi Oskar (115 hüpet), Vaike Õiglane (986 hüpet), Piret Bergmann ( 210 hüpet), Jane Hein (152 hüpet) ja Maie Talts (1158 hüpet).

Eesti langevarjuklubi naiste esimene pesus hüpe toimus eelmisel aastal Rapla lennuväljal. Siis osales hüppes 6 naist, neist kujundisse jõudis kolm.

Rahvusvaheline langevarjulaager „Parasummer“ kestab Pärnu lennuväljal pühapäevani. Huvilised saavad teha tandemhüpet ning pääs lennuväljale on kõigile pealtvaatajatele tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles