Langevarjur maandus Pärnu jõkke

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Langevarjur Toomas Talts plaanis Eestis tavatut maandumist Pärnu jõel veelauakaatrile, kuid esimene katse lõppes paadi kõrval vees.
Langevarjur Toomas Talts plaanis Eestis tavatut maandumist Pärnu jõel veelauakaatrile, kuid esimene katse lõppes paadi kõrval vees. Foto: HILLE ROKK/PRNPM/EMF

Täna keskpäeval maandus Eesti üks kogenumaid langevarjureid Toomas “Ekstremist” Talts Pärnus Reiu silla lähedal vette. Tegu polnud õnnetuse, vaid veidi ebaõnnestunud katsega korda saata midagi sellist, mida Eestis varem teadaolevalt üritatud pole.
 

Taltsil oli plaan maanduda Pärnu jõel Reius tegutseva veespordivõimalusi pakkuva Lustipargi veelauakaatrile, kuid langevarjuri maandumiskiirus ei saanud kaatri omaga klappima ning potsatas ta varjuga paadi kõrvale vette.

Kaldale jõudes kinnitas Talts, et plaan oli hea, kuid et tegu oli esimese katsega, ei õnnestunud kõik päris plaanipäraselt. “Meil pole nii palju varje, muidu läheks kohe uuesti,” naeris Talts. “Aga kindlasti tahan seda veel korra proovida, nüüd teame, millised nüansid peaks kaatrijuhiga omavahel kokku leppima.”

Talts üritas kaatrile maandumist rahvusvahelise langevarjurite laagri “Parasummer” raames. Homme hüppab kolm lennukitäit langevarjureid Pärnu randa, pärast seda näeb Red Bulli trikilendurite lennuetendust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles