Pärnumaa noored korraldavad noortevahetust

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Illustratsioon

Täna algab Kloogaranna noortelaagris Pärnumaa noorte liidu veetav rahvusvaheline noortevahetus „4 Stations For Youth Participation“, mille raames saab kokku Saksamaa, Soome, Inglismaa ja Eesti noortekogude 46 noort.
 

Terve nädal kestva noortevahetuse keskne teema on noorte osaluskogud ja nende toimimine eri riikides. Pärnumaa noorte liidu projektijuht Marian Vares ütleb, et selle nädalal loodetakse õppida üksteiselt nii palju kui võimalik.

„Tahame, et noortel oleks julgust ja pealehakkamist ühiskonnas kaasa rääkida, et nende hääl jõuaks otsustajateni,” ütles Vares. “Meie noortevahetuse eesmärk on luua rahvusvaheline võrgustik ja toetada edaspidiseid noortealgatusi just noorte osaluskogude vahel üle Euroopa.“

Projektiidee sündis kaks aastat tagasi, kui koostöös Saksamaa, Inglismaa ja Soome noortega pandi alus rahvusvahelisele koostööle eesmärgiga tuua kokku osaluskogude esindajaid neist maadest. Nüüdseks on toimunud noortevahetused kolmes riigis: Soomes, Inglismaal ja Saksamaal.

“Koostöö on sujunud hästi, viimase, oktoobris Saksamaal toimunud noortevahetuse tulemustele tuginedes on ellu kutsutud käesolev noortevahetus,” rääkis Vares.

Nädala jooksul arutatakse noortele olulistel teemadel, nagu näiteks interneti- ja koolivägivald, ja proovitakse kätt ise filmi tegemisel, tutvustas Vares. Noortevahetusele iseloomulikult jõutakse Tallinna ekskursioonile ja peetakse stiilipidusid.

Noortevahetus „4 Stations for Youth Participation“ kestab 6. augustini, 5. augusti õhtul kell 17 presenteeritakse Kloogaranna noortelaagris vahetuse tulemusi ning noorte mõtteid ja ideid tulevikuks. Kel huvi, võib kuulama tulla.

Projekti rahastavad Euroopa Noored Eesti büroo ja Eesti noorsootöö keskus.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles