Tammiste lasteaed on juba pilgeni täis

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seni kodus kaheaastast poega kasvatanud ja Tammiste lasteaia juhatajaks valitud Daily Harjaks on kuni maja valmimiseni tööl poole kohaga.
Seni kodus kaheaastast poega kasvatanud ja Tammiste lasteaia juhatajaks valitud Daily Harjaks on kuni maja valmimiseni tööl poole kohaga. Foto: Ants Liigus

Sel nädalal sarikapeoni jõudnud Tammiste lasteaeda on juba vähemalt 13 soovijat rohkem, kui sinna lapsi mahub.

Sauga vallavanem Vello Tiidermann ütles, et hoonekarp peaks saama järgmisel nädalal valmis ja alustatakse siseviimistlusega.

Et ehitusega on ajast veidi maha jäädud, tehti lepingus muudatus ja ehituse valmimise lõpptähtaeg lükkub varasemalt 15. septembrilt 22. oktoobrile. “Parem on natuke kannatada kui ülepeakaela neid asju teha,” möönis vallavanem.

See tähendab, et kõigi eelduste kohaselt avatakse maja lastele novembris.

Juunis Tammiste lasteaia juhatajana tööle asunud Daily Harjaksi töölaud asub kuni maja valmimiseni nii Jänesselja lasteaias kui vallamajas.

Ta on osalenud lasteaia ehituse poole pealt hankekomisjoni töös, tegeleb personali värbamise ja lastevanematega, võttes vastu avaldusi, ning asub komplekteerima rühmasid, kui kõik avaldused on laekunud.

Mõlemad lasteaiad on umbes

Harjaks tunnistas, et senise 109 sooviavalduse järgi ähvardab osa lapsi lasteaia ukse taha jäämine.

“Nad on küll sõimeealised ja võivad veel natukene oodata, ent see on täiesti uus lasteaed ja pole loota, et sealt järgmisel aastal palju lapsi eest ära läheb, kooliminejaid on vaid viis-kuus. Seetõttu ma ei tea, kui palju ukse taga olevad lapsed veel ootama peavad,” tõdes Harjaks.

Juhataja lohutas, et pole veel teada, kas kõik nimekirjas olevad Pärnu linna lasteaedades käivad lapsed sealt ära tulevad, see selgub alles sügisel.

Samuti oleneb lasteaia kohtade lõplik arv sellest, millised rühmad tulevad.

Nelja aiarühmana, kus võib olla ühes rühmas 20-24 last, mahutaks Tammiste lasteaed kõige rohkem 96 last, samal ajal sõimerühma saab võtta 14-16 ja liitrühma 18-20 last.

Lasteaia juhataja selgitas, et lastest tulenevalt klassikalist ühe vanusega rühma ilmselt ei looda, tulevad liitrühmad ja sõimerühmad.

Lasteaias koha saamise tingimus on, et laps ja tema mõlemad vanemad peavad hiljemalt oktoobris olema kantud Sauga valla elanike registrisse, mida kontrollitakse enne lasteaia avamist.

Nii ei pea need lapsed, kes on seni käinud mujal omavalitsustes lasteaedades, septembris kodus istuma, vaid saavad neis niikaua rahulikult edasi käia.

“Sellest teemast on vallavanemaga räägitud, aga lasteaia ehituse protsess on olnud juba nii pikk, et keegi ei osanud ette näha, et lapsi on nii palju. Arvan, et lastevanematele tuleb kannatlikkust soovida, mis muud. Nii palju, kui seadus lubab, tuleme lapsevanematele vastu ja vaatame, mis saab,” rääkis Harjaks kujunenud olukorra kohta.

Vallavanem Vello Tiidermann tähendas, et sama mure kummitab Jänesselja lasteaeda, mida on küll laiendatud, kuid kooli läheb jätkuvalt vähem lapsi, kui on järjekorras.

Personalivalik käib

Harjaks rääkis, et konkurss tehti korraga nii Jänesselja kui Tammiste lasteaia õpetajate kohtadele, kuhu laekus 24 avaldust.

Tammiste lasteaeda valiti välja vajalikud kaheksa ja Jänesselja lasteaeda samuti kaks õpetajat, sest sealseist senistest töötajatest üks otsustas minna tööle Pärnu linna lasteaeda ja teisest, Aina Alunurmest saab 1. septembrist Jänesselja lasteaia uus juhataja.

Harjaks lausus, et õpetaja abid ja kogu muu personal valitakse välja septembris, kuid neljale õpetaja abi kohale on juba konkurssi välja kuulutamatagi laekunud 15 avaldust. Mõnevõrra keerulisemaks peab ta peakoka ja majandusjuhataja leidmist.

Juhataja teada on kaheksast Tammiste lasteaia tulevasest õpetajast osa veel õppijad ja kollektiiv nooruslik, keskmise vanusega 30-35 aastat.

“Loodan, et tuleb tore kollektiiv, kõik tundusid olema väga õpihimulised ja hakkamist täis,” kinnitas ta.

Üheksa kandidaadi hulgast juhatajaks valitud Harjaks ise töötas alates 2003. aastast Jänesselja lasteaias õpetajana ja pälvis 2005. aastal Pärnumaa aasta noore õpetaja tiitli.

Paar viimast aastat oli ta lapsehoolduspuhkusel.

Harjaks on lõpetanud Viljandi kultuuriakadeemia huvihariduse pedagoogi eriala ja tal on magistrikraad Tallinna ülikoolist sotsiaalpedagoogika ja lastekaitse erialal.

Harjaks on Kaitseliidu Pärnumaa maleva naiskodukaitse liige, Pärnumaa Kodutütarde organisatsiooni liige ja Sauga Kodutütarde rühma eestvedaja, on vedanud noorsootööalaseid projekte ja juhendanud Pärnu ühisgümnaasiumi õpilaste aastatöid.

Jänesselja lasteaia tulevane juhataja Aina Alunurm tuli märtsis Jänesselja lasteaeda õpetajaks ja oli varem Viimsi lasteaedade juhataja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles