Sindi linnapea lükkas etteheited tagasi

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi linnapea Anu Vassvik.
Sindi linnapea Anu Vassvik. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu Postimehele saatis ennast “paanikuks” nimetanud anonüümne isik rea süüdistusi Sindi linnapea Anu Vassviki aadressil, kutsudes ajalehetoimetust appi avalikustama “tõsist korruptsioonijuhtumit”. Vihjaja kahtlustab linnapead sõbrannade upitamises linnavalitsuse kõrgepalgalistele ametikohtadele, samal ajal kui “enamik omavalitsusi püüab kulusid piirata”.

Kas Sindi linnavalitsusel on raskusi eelarve täitmisega?

Esimese kuue kuuga on Sindi linnale laekunud füüsilise isiku tulumaksu ligikaudu 11,3 miljonit krooni, mis on 51% kogu käesolevaks aastaks planeeritud tulumaksulaekumisest. Linna 2010. aastaks planeeritud kogutuludest on täidetud 57%,  kuludest 47%. Sindi linnavalitsusel ei ole eelarve täitmisega raskusi.

Kas Sindi linnavalitsus soovib palgata tööle haridus- ja kultuuritööspetsialisti ning teabespetsialisti?

Sindi linnavolikogu võttis juunikuus vastu otsuse, millega muudeti Sindi linnavalitsuse struktuuri ja teenistujate koosseisu. Peale teiste muudatuste loodi sellega juurde haridus- ja kultuurispetsialisti ning teabespetsialisti ametikoht. Vastavalt linnavolikogu otsusele on linnavalitsusel plaan need ametikohad täita.

Kas nendele kohtadele on kuulutatud avalik konkurss?

Jah, nendele ametikohtadele on kuulutatud avalik konkurss. Tööpakkumised on saadetud töötukassasse avaldamiseks kohaliku osakonna infostendil ja töötukassa kodulehel, seda võivad kasutada info- ja tööportaalid ning kuulutustelehed. Peale selle on töökuulutused avaldatud linna kohalikus ajalehes Sindi Sõnumid ja Sindi linna kodulehel.

Sindi koduleheküljelt ma seda ei leidnud. Huvitav oleks tutvuda tingimustega, millist haridust ja töökogemust uutelt ametnikelt nõutakse ja millist palka pakutakse.

Kodulehel info uuendamise eest vastutava töötaja puhkuse tõttu ilmusid konkursi tingimused kodulehele alles eile (nüüd juba kolme päeva eest – toim). Tõstsime töökuulutuse esilehele, kandidaatidele esitatavad nõuded on leitavad, klikkides huvipakkuvale ametinimetusele. Huvi korral saab informatsiooni võimaliku palga kohta, kirjutades e-posti aadressil sindi@sindi.ee.

Linna kodulehelt leidsin ühe täitmata ametikoha – linnainsener. Kas seda kohta on lähitulevikus kavas täita?

Aitäh tähelepanu juhtimast! Linnainseneri ametikoht kadus koos juunis linnavolikogu vastu võetud struktuurimuudatusega. Viga parandatakse kodulehel niipea kui võimalik.

Paanik süüdistab teid, et olete kohaldanud uute spetsialistide leidmiseks nõudmised, mis vastavad väga kitsale ringile inimestele. Kas see on nii?   

Konkursitingimuste aluseks on võetud teiste omavalitsuste nõudmised ja üldlevinud eeldused samasugustele ametikohtadele.  

“Sindi elanikele pole saladuseks, kes isikuliselt täidavad need ametikohad,”  kirjutab vihjaja. Kas tegu on teie isiklikku sõprusringi kuuluvate naistega?

Kui see pole Sindi elanikele saladus, sooviksin minagi teada, kes need ametikohad täidavad. Kandidaatide hulgast valiku tegemiseks moodustatakse komisjon, kes valib välja sobivaimad, keda kutsuda vestlusele. Pärast positiivset vestlusvooru otsustab komisjon, kellega ja mis tingimustel sõlmida tööleping.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles