Politsei võttis Pärnus luubi alla ebaseaduslikud teede-ehitajaid

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei- ja piirivalveameti Lääne prefektuuri ametnikud kontrollisid Pärnus ebaseadusliku Eestis viibimist ja töötamist tee-ehitus objektidel. Foto on illustratiivne.
Politsei- ja piirivalveameti Lääne prefektuuri ametnikud kontrollisid Pärnus ebaseadusliku Eestis viibimist ja töötamist tee-ehitus objektidel. Foto on illustratiivne. Foto: HILLE ROKK/PRNPM/EMF

Politsei- ja piirivalveameti Lääne prefektuuri töötajad avastasid eilsel kontrollreidil Pärnus kolm tee-ehitusel ebaseaduslikult töötavat Läti mittekodanikku.

Eile 10-13 toimunud kontrollimisel osales ametnikke nii migratsioonijärelevalve teenistusest, Pärnu kordonist kui Pärnu politseijaoskonnast.

Vaadati üle teelõigud ja tänavad, kus toimub tee-ehitus ning kanalisatsiooni- ja veetorustike ehitus: Rõugu  ja Vahe tänava ristumine; Turu, Sarve, Voorimehe tänav ja Uus-Sauga tänava pikendus, Vana-Pärnu lõpp, Rääma ja Oja tänav ning Ehitajate tee. Kontrolliti 64 isikut ja 35 transpordivahendit.

Lääne prefektuuri kodakondsus- ja migratsioonibüroo alustas kolm väärteomenetlust Läti Vabariigi mittekodanike Eestis ebaseadusliku töötamise kohta.

Lääne prefektuuri migratsioonijärelevalve teenistuse juhi Matti Malmre sõnul oli eilne kontroll tänavu juba neljas ja olukord on võrreldes eelnevate kordadega paranenud. Paranemise põhjusena tõi ta välja, et tööandjad on korrektselt paljudele Läti mittekodanikele taotlenud lühiajalise töötamise tööloa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles