Pärnumaa kuulsaim ratsu elab Laanel

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peres kasvavad lapsedki on suure hobusesõbrad.
Peres kasvavad lapsedki on suure hobusesõbrad. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Nädala eest Eesti hobuste kõrgushüppevõistlusel 2 meetrit ja 15 sentimeetrit koos ratsanikuga ületanud täkk Opaal elab Tori lähedal Laane tallis.

Rekordkõrgusele juhtis Opaali Laane tallide üks omanikke Andrus Kallaste, kes koos noorema venna Jaanusega hobuseid aretab, kasvatab, rendihobuseid peab, noorsportlasi treenib ning uhke kalessi ja mitme hobuse rakendiga pulmasõitegi teeb.

Viimane töö on rohkem Jaanuse, ratsasport Andruse päralt.

Hobustega ollakse vendade peredes nii harjutud, et lapsed peavad neid lemmikloomadeks nagu kasse või koerakutsikaid. Hobusedki, ehkki neid on kokku kolmekümne ringis, on inimestega sõbralikud ja lastega leplikud.

Kui Andrus Kallaste hobune püstitas peremehega sadulas kõrgushüpperekordi, siis Jaanus Kallaste on üks väheseid, kes suudab juhtida kuuehobuserakendit.

Vennad on Pärnumaa hobusekasvatajate Kallastete dünastiast, millele pani aluse omaaegne Pärivere sovhoosi esimees Mihkel Kallaste ja jätkas vendade isa Andres Kallaste.

Vaadates vendade peredes kasvavaid lapsi, võib üsna kindel olla, et perekondlik järjepidevus hobuste maailmas saab järelkasvu.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles