Inglipuul saab täita 60 Pärnu lapse pühadesoovid

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingliouul kingisoove täites saame valmistada jõulurõõmu oma kodukohas kasvavatele lastele.
Ingliouul kingisoove täites saame valmistada jõulurõõmu oma kodukohas kasvavatele lastele. Foto: Erakogu

Sel nädalal algas taaskord heategevuskampaania „Inglipuu“, mille raames saavad head inimesed juba kuuendat korda teha Maxima kauplustes pühadekingitusi oma kodukoha vähekindlustatud perede lastele, Pärnus ootab kingitusi 60 last.

Pärnu Inglipuu asub Maxima XXX kaupluses Riia maanteel. Inglipuu jõulupuid võib kogu Eestis leida kokku 42 Maxima kauplusest.

Koostöös linna lastekaitse peaspetsialisti Irene Petersoni ja tema heade kolleegidega on Inglipuu jõuluehetele kirjutatud nende laste nimed, kes sarnaselt kõikidele oma eakaaslastele ootavad väga jõulukinki ja kelle jaoks kingitus Inglilt võib olla tänavune ainus. Pärnu linnas on Inglipuul kingisoove 60.

Heategevusprojekti koordinaatori Ty Lehtmäe sõnul käib kingi tegemine lihtsalt – Inglipuu kuuseehtel kirjeldatud soovi tarbeks võib kingituse osta kauplusest või ka ise meisterdada ning tuua see kodust kaasa ja anda kaupluse infoletti või kassasse.

“Inglipuu kingisoove täites saame igaüks anda oma väikese panuse, et valmistada jõulurõõmu ja pühadetunnet ka keerulistes oludes kasvavatele lastele oma kodukohas,” lausus Ty Lehtmäe.

Kuna kinke ootavad lapsed vanuses mõnest kuust kuni keskkooliealisteni, siis on ka soovide valik väga lai. Palju palutakse koolieelsetele lastele arendavaid raamatuid, erinevaid koolitarbeid, LEGO-sid ja muid mänguasju, talveriideid ja -jalatseid.

“Kõige rohkem pakub rõõmu aga kingituse saamine, olgu paki sees mis tahes, sest see aitab laste pühad helgemaks muuta,” lisas Lehtmäe.

„Inglipuu“ kampaania on aasta-aastalt saanud nii kohalikelt kingisaajatelt ja nende peredelt kui ka sotsiaaltöötajatelt ja kauplusekülastajatelt väga positiivset tagasisidet. “Rõõmu ja tänu oli Inglipuuga seoses palju!” võtab üks lastekaitsetöötaja saadud reaktsioonid kokku. Tema sõnul on kingisaajad tänulikud iga kingi üle ning ka selgi aastal oodatakse Inglipuud innukalt.

Ühtekokku kogutakse kingitusi enam kui 1200 Eestimaa lapsele. Kingid toimetatakse Inglipuu alt lastekaitsetöötajate abiga lastele kohale jõulude ja aastavahetuse aegsel pühadeperioodil, Pärnus antakse kingid üle meeleolukal jõulupeol.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles