Noored õppisid piiri pidama

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu noorsoopolitsei juht Nurmely Mitrahovitš.
Pärnu noorsoopolitsei juht Nurmely Mitrahovitš. Foto: Urmas Luik

Paarkümmend 12-16aastast noort veetis kaks õpetlikku päeva koos Pärnu politseijaoskonna noorsoopolitseinikega, kuulates loengut ja lüües kaasa orienteerumismängus.

Juba mitmendat suve korraldatav ettevõtmine kandis tänavu pealkirja ”Pea piiri” ja selle eesmärk oli propageerida noorte seas tervislikke eluviise ning teavitada sõltuvusainete kahjulikkusest.
 
Pärnu politseijaoskonna vanemnoorsoopolitseiniku Nurmely Mitrahovitši kirjelduse kohaselt kutsuti noored 23. ja 25. augustil politseimajja, kus nad kuulasid loengut sõltuvusainete kahjulikkusest, tagajärgedest ja vastutusest. Seejärel toimus sisekaitseakadeemia politsei- ja piirivalvekolledžis orienteerumismäng, kus igas kontrollpunktis tuli täita ülesanne, näiteks teatevõistlus ja täpsuslaskmine, kuid tuli ka ristsõna lahendada ja korvpalli vabavisked sooritada.
 
Mitrahovitši jutu järgi pakkus noortele suurimat põnevust kokku panna pusle, mis kujutas pilti sigaretist ja sellest, milliseid keemilisi ühendeid tubakatoode endas peidab.
 
Varasematel aastatel on koos noortega vaba aega veedetud nii seikluspargis ronides, kanuumatkal kui loomaaias.

Projekti rahastas Pärnu linnavalitsus.  
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles