Pärnumaa ettevõtlusinkubaator taotleb enda pankrotti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa Ettevõtlusinkubaator.
Pärnumaa Ettevõtlusinkubaator. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

MTÜ Pärnumaa Ettevõtlusinkubaator taotleb Pärnu maakohtult enda pankrotti, kohus arutab avaldust 21. septembril.
 

Pärnu abilinnapea Annely Akkermann selgitas, et Pärnumaa ettevõtlusinkubaator oli sügavates võlgades juba siis, kui uus linnavalitsus novembris ametisse astus. "Nad ei olnud oma äriplaani täitnud ja meie ei näinud potentsiaali, et inkubaator oma äriplaani täita võiks," ütles Akkermann.

Äriplaani järgi pidi inkubaatoris olema 12 ettevõtjat, aga tegelikult oli kaks kuni neli. Tulusid laekus Akkermanni sõnul planeeritust kordades vähem, aga inkubaatori juhatuse esimees ei suutnud kulusid selle võrra madalamaks viia ja lasi võlgadel kuhjuda.

Akkermanni jutu järgi korraldas linnavalitsus inkubatsiooniteenuse ümber, nii et seda pakub nüüd SA Pärnumaa Ettevõtlus- ja Arenduskeskus. "Mittetulundusühingu moodustanud linnad ja vallad leidsid võimaluse pakkuda inkubatsiooniteenust kordades odavamalt Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskuse kaudu," ütles Akkermann.

Pärnumaa ettevõtlusinkubaatori endise juhatuse liikme Raivo Oleski asemel on inkubaatorit tänavu 12. veebruarist juhatuse liikmena juhtinud Pärnu linnavalitsuse linnaarengu vanemspetsialist Piret Sai, selgus Krediidiinfo andmebaasist.

Oleski juhatuse liikme leping lõppes Akkermanni sõnul juba möödunud aasta augustis. Linnavalitsus otsustas lepingut mitte pikendada, kui Olesk teatas linnavalitsusele inkubaatori võlgadest.

Reedese seisuga oli Krediidiinfo andmetel Pärnumaa ettevõtlusinkubaatoril maksuvõlg 113 432 krooni ning intressivõlg 23 832 krooni. Akkermanni teatel on inkubaatoril veel võlgu mitme ettevõtte ees.

Pärnumaa ettevõtlusinkubaatori põhitegevus oli ettevõtete käivitusperioodi riskide vähendamine tugiteenuste pakkumise kaudu. Inkubaator pakkus muu hulgas töökeskkonda alustavale ettevõttele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles