Lihula maanteel taaskäivitus asfaltimine

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihmasabinaid trotsides peaks Lihula maantee Pärnust välja viiv niit asfaldi alla saama järgmisel nädalal.
Vihmasabinaid trotsides peaks Lihula maantee Pärnust välja viiv niit asfaldi alla saama järgmisel nädalal. Foto: Ants Liigus

Vale killustiku kasutamise tõttu kahe nädala eest seiskunud Lihula maantee asfaltimine on mõne viimase päevaga sedavõrd edenenud, et järgmisel nädalal peaks töö ühele poole saama.

“Töövõtja tarnis objektile uue killustiku, mis vastab lepingu nõuetele. Uut mustkillustiksegu laotatakse praegu nii Lihula maanteel kui Ehitajate tee ja Tallinna maantee ristmikul,” teatas maanteeameti pressiesindaja Allan Kasesalu.

Lihula maantee Pärnust väljuval suunal on kavas asfaltimistööd lõpetada järgmisel nädalal, seejärel paigaldatakse märgid ja tehakse ajutine teemärgistus. Pärast seda saab avada asfalteeritud niidi liikluseks.

Pärast praegu töös sõidusuuna valmimist ja liikluse sellele suunamist alustatakse kohe linna viiva niidi freesimisega ja plaanide järgi avatakse see teelõik liikluseks oktoobri lõpus.

Peale Lihula maantee on tööd graafikust maas mujalgi Pärnu ümbersõidu ehitusel. Tänavu oktoobriks pidi valmima kogu läänepoolne ühendustee, mis toob liikluse Tallinna maanteelt Lihula maanteele.

Veel selle kuu algul andis maanteeamet teada, et Sauga silla ehitus algab septembri keskel. “Uue graafiku alusel alustatakse töödega septembri viimasel nädalal,” sõnas Kasesalu eile. “Töövõtja on kinnitanud, et ühendus Tallinna maantee ja lennujaama tee vahel saab tänavu 31. oktoobriks asfalteeritud ja liiklusele avatud.”

Samuti lubab töövõtja Ehitajate tee ühe suuna sügisel asfaldi alla viia.

Papiniidu sillal on üks teepool valmis, teisel peaks töö lõppema 31. oktoobriks.

Oktoobri alguses peab algama Papiniidu silla juurest Riia maanteele Sindi tee ristmikule viiva uue tee ehitus.

“Papiniidu pikenduse ehituse avakoosolek on toimunud ja ettevalmistustöödega tegeldakse aktiivselt. Füüsilist progressi objektil on loodetavasti näha oktoobri alguses,” kommenteeris Kasesalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles