Viisitamm kaebas volikogu otsuse kohtusse

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pärnu linnavolikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Mart Viisitamm kaebas Tallinna halduskohtusse Pärnu linnavolikogu 16. septembri otsuse volikogu esindaja nimetamise kohta huvikooli hoolekogusse, sest Viisitamme hinnangul on otsuse vastuvõtmisel Pärnu linnavolikogu rikkunud menetlusreegleid.

Kohaliku omavalitsuse korralduse seadus ja Pärnu linna põhimäärus sätestavad, et isikuvalimised on salajased. Et volikogu esindaja nimetamise puhul Pärnu loodus- ja tehnikamaja hoolekogusse on tegu isikuvalimistega, oleks esindaja pidanud valitama salajasel hääletusel.

Paraku leidis volikogu esimees Cardo Remmel linnapea Toomas Kivimägi mahitusel, et keskerakondlasest voliniku Jaanus Otsa valimiseks piisab avalikust hääletamisest, leiab Viisitamm.

„Sellega rikuti minu ja tegelikult kõige teiste volinike õigust salajasele hääletamisele,“ ütles Viisitamm.

„Ja lisaks sellele tuleb seadusi ja linna enda õigusakte austada – milleks volikogu põhimääruse siis üldse kehtestas, kui praegune koalitsioon seda valikuliselt neile sobivatel juhtudel täidab,“ lausus endine Pärnu linnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles