Pikaajalised töötud saavad tasuta kõnekaardi

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa töötud saavad kõnekaardid, koos ettemakstud kõneajaga.
Pärnumaa töötud saavad kõnekaardid, koos ettemakstud kõneajaga. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/EMF

Et pikka aega tööta ja sissetulekuta olnud inimestel põrkuvad tööotsingud pahatihti helistamisvõimaluse puudumise taha, pakutakse neile võimalust saada tasuta kõnekaart.

Töötukassa Pärnumaa osakonna juhataja Gerli Mets tõdes, et aeg-ajalt tuleb ette klientide kurtmist, et nad ei saa tööandjale helistada, sest pole kõneaega.

Nüüd jagatakse EMT abil Pärnus töötutele 1750 Diili kõnekaarti koos ettemakstud kõneajaga.

“Kaarte ei anta igale kliendile, vaid neile, kellel vajadus selle järele kõige suurem,” selgitas Mets. “Kui töötu ei saa töötukassa poolt töötutoetust ega töötuskindlustushüvitist ja ehkki tal on telefoniaparaat, kuid pole kõneaega, pakume talle kõnekaarti. Kena, kui see saab neile töö otsimisel abiks olla.”

Tasuta jagataval kaardil on kõneaega 25 krooni eest ja et Diili kõneminuti hinnad algavad 59 sendist, saab kaardiomanik ise välja helistades rääkida umbes 40 minutit.

“Pikaajalistel töötutel, kelle säästud ja muud võimalused on ammendunud, kuid kes püüavad aktiivselt tööd otsida, võib tasuta saadud kõneajast suur kasu olla,” ütles Diili ärijuht Rasmus Nurk.

Kui inimene eelistab kõnekaardile lepingulist liitumist, on tal võimalik vormistada Diili kõnekaart ümber veel soodsamate hindadega lepinguks.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles