Nädalavahetusel vaadeldakse üle Euroopa linde

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Padu-roolind.
Padu-roolind. Foto: Indrek Tammekänd

Laupäeval ja pühapäeval toimuvad Eestis ja mujalgi maailmas traditsioonilised rahvusvahelised linnuvaatluspäevad "Birdwatch 2010", millel võib osaleda igaüks, kes suleliste elu vastu huvi tunneb.

Eesti ornitoloogiaühing kutsub neil päevil kõiki minema õue ja meie sulelistele naabritele tähelepanu pöörama. Seda võib teha nii omal käel kui ühineda mõne korraldatud linnuretkega.

Linnuvaatlusel osalemiseks tuleks 2. ja 3. oktoobril minna õue ja vaadata, mis parasjagu linnuelus toimub. See võib olla lihtsalt väike jalutuskäik või pikem linnurekt. Kõik vaatlejale tuntud linnuliigid ja nende ligikaudne arv tuleks kirja panna ja saata andmed ornitoloogiaühingule.

Vaatluste märkimiseks soovitab ornitoloogiaühing kasutada veebilehel www.eoy.ee leiduvat ankeeti. Samas on juhised, kuhu ja mis ajaks vaatlusandmed tuleks läkitada.

Vaatluspäevade esmased tulemused võetakse kokku pühapäeval.

Rahvusvahelisi linnuvaatluspäevi korraldab maailma linnukaitseorganisatsioonide ühendus BirdLife International iga sügise oktoobri esimesel nädalavahetusel juba alates 1993. aastast. Eestis koordineerib tegevust Eesti ornitoloogiaühing.

"Birdwatchile" pole seatud teaduslikke eesmärke. Aktsiooni kandvaks mõtteks on tuua ühel nädalavahetusel linde vaatlema võimalikult palju inimesi kogu maailmast, et niiviisi laialt teadvustada lindude olukorda ning edendada huvi nii lindude ja nende kaitsmise kui ka laiemalt kogu meid ümbritseva looduse vastu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles